Skip to content

Konačno imate Hollywood Smile? Evo kako da vam što duže traje!

Kako-sacuvati-Hollywood-smile

3 načina da SIGURNO sačuvate Hollywood Smile blistavi osmeh

Bilo da ste već otišli na intervenciju i sada ste presrećni zbog svog novog osmeha ili tek planirate da dobijete „novi osmeh“, svakako treba da obratite pažnju.

Hollywood Smile je procedura koja vam možda obezbeđuje osmeh o kakvom ste sanjali, ali donosi i izazove na koje trebate biti spremni.

Zašto je važno da vodite računa?

Osmeh kao kod svetskih zvezdi bustuje vaše samopouzdanje, ispunjava davnašnje želje, ali donosi i nove odgovornosti.

Svaka intervencija podrazumeva promenu kojoj treba da se prilagodimo.

U praksi, Hollywood Smile se izvodi na 3 načina:

1. Sređivanje osmeha fasetama (vinirima)

Ovaj način se primenjuje ako su vam zubi u dobrom stanju i ako su svi zdravi. Fasete pokrivaju samo prednji deo zuba, onaj koji se vidi. U tom slučaju, stomatolog će površinu zuba isturpijati i prilagoditi fasetama koji se na njih naslanjaju.

2. Postavljanje novih krunica i mostova

U slučaju da vam zubi nisu besprekorno zdravi, koristiće se krunice i zubni mostovi, tamo gde je to potrebno. I kod ove procedure je prethodna priprema postojećih zuba neophodna.

3. Hollywood Smile ugradnjom implanta

Ovo je, iako najskuplja, često najčešće primenjiva procedura. Umesto vaših zuba, stomatolog postavlja nove implante.

Šta ovo znači za vas?

U slučaju da ste ugradili implante, pravilna nega je vrlo važna, ali bilo da vaš osmeh sada čine fasete, nove krunice i mostovi ili novi implanti, stvar je ista – neophodno je da vodite računa o higijeni zuba i desni još i više nego ranije.

U suprotnom, može se desiti da osmeh, koji ste papreno platili, vrlo lako počne da vam zadaje probleme i da umesto blistavog osmeha dobijete samo još veću glavobolju.

Pravilna nega je ključna.

Koje su komplikacije?

Ma koliko da ste srećni zbog toga što plenite pažnju svih, ovi postupci, ipak, značajno menjaju vaše zube i njihov izgled.

Najčešće promene i problemi koji vas čekaju su:

Preosetljivost zuba

Zbog menjanja oblika krunice i uklanjanje površinskog sloja zuba, vaši zubi, makar privremeno, postaju naglašeno osetljivi.

Osećate bol kad pijete ili jedete jako hladno ili jako vruće, kao i dok perete zube.

Promena boje na novim zubima

Vaše nove krunice ili fasete su osetljive na hranu i piće koje konzumirate. Može se desiti da se na vašem novom osmehu najednom pojave fleke, mrlje i neujednačenosti.

Osetljive desni

I fasete, i krunice, i implanti se direktno oslanjaju na desni. Pored toga što vrše pritisak na njih, ovo naslanjanje iritira desni pa one postaju osetljivije i bolne.

Gingivitis

Gingivitis je upala desni do koje dolazi zbog nakupljanja bakterija u prostorima između novih krunica i desni, kao i na slobodnim površinama desni. Bakterije koje ostaju sakrivene u najsitnijim proredima se lako i brzo razmnožavaju i stvaraju pogodno tle za razvoj infekcije kojoj treba što pre stati na put.

Peri-implantitis

Peri-implantitis se javlja kod čak 47% ljudi koji imaju ugrađene implante i u pitanju je infekcija koja napada tkivo oko šrafa implanta. Čak i najbolji implanti na svetu poseduju mikronski razmak između šrafa i krunice koji može biti pogodan za razvoj sojeva patogenih bakterija.

Bol, nelagoda, pa čak i potpuno propadanje tkiva i gubitak implanta su vrlo često pratioci ovog oboljenja.

Kako da sačuvate svoj holivudski osmeh?

Postoji nekoliko načina da vaš holivudski osmeh što duže traje i da izbegnete sve moguće komplikacije.

Način broj 1 – vodite računa šta jedete

Fasete, mostovi, pa i implanti su, čak i kada su najkvalitetniji koje ste mogli naći, ipak lomljivi.

Tvrda hrana, često krckanje i pritiskanje dovodi do pucanja i oštećenja.

Ako želite da vam što duže traju vaši noviji, blistaviji zubi, ipak povedite računa i svedite konzumiranje ovakve hrane na minimum.

Takođe, izbegavajte napitke koji ostavljaju fleke na zubima, kao što su čaj i kafa. Ni duvanski dim nikako ne koristi vašem osmehu.

Način broj 2 – redovno perite zube Emmi-dent ultrazvučnom četkicom i pastom za zube

Neprijatelj broj 1 vašeg novog osmeha su bakterije. Od njih sve počinje i svaki naredni problem ima veze sa njima.

Kako to ove četkice rešavaju?

  • Emmi-dent četkice uklanjaju bakterije dubinski jer ultrazvučni talasi prodiru i do 12 mm ispod površine tkiva i eliminišu sve bakterije – čak i iz najskrivenijih međuzubnih prostora, parodontalnih džepova i oko šrafa implanta.
  • Pružaju vam potpunu preventivu, jer uništavanjem svih bakterija sprečavaju da uopšte i dođe do upalnih procesa.
  • Uklanjaju naslage hrane, površinske mrlje od čaja i kafe i vašim zubima ponovo vraćaju belinu.
  • Čišćenje zuba se vrši primenom ultrazvučne tehnologije. Kada uključite ovu četkicu, ona emituje ultrazvučne talase, tako da nema potrebe za pokretima trljanja. Zbog toga viniri, krunice i implanti dobijaju punu higijenu, a nikako se ne mogu oštetiti. Čak ni Emmi-dent paste ne poseduju nikakva abrazivna sredstva, kao ostale standardne paste.
  • Deluju terapijski. Ako se na vašim desnima već pojavila upala, one su postale crvene i osetljive, ove četkice deluju na njih poput mikromasaže – osim što uništavaju bakterije, stimulišu cirkulaciju, pa ubrzavaju prirodan proces oporavka i izlečenja. Samim tim, sprečavaju dalje komplikacije.
  • Dobijate profesionalnu negu u kućnim uslovima, svakodnevno.

Iako se radi o nešto skupljem preparatu, imajte na umu da vas nabavka ove četkice štiti od potencijalnih dentalnih problema i kasnijeg gubitka osmeha za koji ste već izdvojili dosta novca.

Pravilnom negom zuba, čuvate i svoj osmeh, svoj komfor i svoje finansije.

Način broj 3 – dodatna sredstva za negu zuba

Konac za zube, irigatori i sredstva za ispiranja usta, iako imaju vrlo kratkotrajno dejstvo i deluju samo trenutno, ipak mogu pomoći da eliminišete neprijatan zadah (ako se on javio zbog bakterija koje su se nakupile u vašim ustima), kao i da uklone krupne, vidljive ostatke hrane između zuba.

Iako nije sveobuhvatno i dugoročno rešenje, može poslužiti kao prva pomoć u preventivi.

Dok ne pronađete svoj način da sačuvate blistavost što duže, javite nam – imate li svoj Hollywood Smile i koliko u njemu uživate?

Ovaj članak ima 2 komentara

  1. Ovo je ulaganje i ne smatram da je skupo u poredjenju sa time koliko kosta saniranje stete nakon sto do nje dodje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top