Skip to content

Kako da se izborite sa gingivitisom i paradontozom?

Ukoliko se pitate zašto vam desni krvare, velika je verovatnoća da imate prve znakove gingivitisa. Neke od najčešćih bolesti zuba su upravo gingivitis i paradentoza koje u nekom obliku ima čak 70% našeg stanovništva.

Emmi-dent rešenje za gingivitis i paradentozu

Šta su gingivitis i paradontoza?

Upala desni (gingivitis) je problem koji pored naslednih faktora, u najčešćem slučaju nastaje kao posledica loše oralne higijene. Uzrokuje je zubni plak koji je pun bakterija. Te bakterije oštećuju zubnu gleđ. Tako nastaje karijes, kamenac, ali i infekcija koja vodi u parodontozu.

 

Izostanak simptoma

Zbog nepostojanja bilo kakvih simptoma (ili su oni zanemarljivi) i pogotovo bolova, oboljenje napreduje neprimećeno, stvaraju se “džepovi” u kojima dolazi do daljeg stvaranja plaka. Ukoliko se ovaj uzrok ne otkloni, on dovodi do začaranog kruga zapaljenja.

 

Infekcije

Džepovi su prepuni štetnih bakterija, dok vremenom infekcija iz džepova inficira i okolna tkiva čime zapravo i dolazi do upale desni tj gingivitisa.

 

Promene na desnima

Neki od simptoma upale desni su mekane, crvene i otečene desni, kao i njihovo krvarenje prilikom pranja zuba. Čim se uoči krvarenje desni, obavezno treba početi sa tretmanom.

 

Direktne i indirektne posledice po zdravlje

Ako se gingivitis ignoriše, on vodi ka povlačenju desni, gubitku koštane mase, ogoljavanju vrata zuba i drugim promenama koje vode do paradentoze. Tada dolazi i do gubitka potpornih struktura zuba, klimanja i ispadanja zuba. Da ne napominjemo najgore posledice koje dovode do rizika od oboljenja srca i krvnih sudova, moždanog udara, reumatizma i prevremenog porođaja uz rađanje dece nedovoljne telesne težine.

Kako se izboriti sa ovim upornim problemom?

Ukoliko je već došlo do ovih stanja, osnovna preporuka stomatologa je da treba izbegavati agresivno pranje zuba (većim pritiskom nego što je potrebno, previše tvrdu četkicu, pranje zuba horizontalnim pokretima), jer upravo to može dovesti do povlačenja desni.

Zato je neophodno preduzeti pravovremenu negu. Trljanje definitivno stvara problem, pogotovo što je trljanje po osetljivim džepovima bolno i nedovoljno produktivno, jer se njime ne uklanjaju bakterije (a zna se da su same četkice za zube leglo bakterija).

Odlazak kod zubara i profesionalno čišćenje je u nekim slučajevima bilo jedino rešenje.

Do sada nije postojalo sredstvo sa kojim ste u potpunosti mogli kod vaše kuće ukloniti glavni uzročnik ovih oboljenja, tj bakterije i to bez trljanja.

Sada rešenje postoji. Revolucionarna Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube pruža najefikasniji i najbezbedniji tretman koji vam je potreban – i to BEZ TRLJANJA.

Emmident - 100% zaštita zuba i desni

Emmi-dent četkica za zube

„Pametna“ četkica sa ultrazvučnim čipom u glavi četkice

Emmi-dent superiorna dentalna higijena u borbi protiv gingivitisa i paradontitisa

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube uništava sve bakterije i bez trljanja deluje na glavni uzrok vaših problema.

 

Bezbolno pranje zuba

Ultrazvuk je potpuno bezbedan i u kombinaciji sa specijalnom ultrazvučnom nano-pastom za zube savršen je saveznik u borbi protiv ovog pritajenog i podmuklog neprijatelja.

Moćni nano-mehurići

Nano-mehurići iz paste delovanjem ultrazvuka implodiraju*, uništavajući opnu svih bakterija koje se nalaze u najmanjim mikroskopskim procepima i naročito u zubnim džepovima.

Štetnost običnih pasta za zube

Mehurići standardnih pasta nisu dovoljno mali da se mogu zavući u najsitnije procepe i interdentalne prostore, pa samim tim ne mogu efikasno očistiti svu površinu od bakterija i plaka. Takođe sadrže i abrazivna sredstva koja imaju isti efekat kao kada bi se šmirglom polirao auto.

Specijalna krema za zube

Nano mehurići iz Emmi-dent paste za zube su 1000 puta manji od mehurića standardne paste i ne poseduju nikakva abrazivna sredstva u sebi.

Dubinsko dejstvo ultrazvuka

Bitno svojstvo ultrazvuka je da prodire do 12 mm u dubinu desni, pa direktno deluje i na zapaljenske procese koji se nalaze ispod površine, što nijedno drugo sredstvo za svakodnevnu upotrebu ne može da učini.

Pogledajte video i otkrijte detalje o načinu rada i impresivnim rezultatima Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube. Nemački inženjer koji je usavršio ovaj revolucionarni proizvod odgovara na najčešće postavljana pitanja.

Studije slučaja kod paradentoze i gingivitisa

Kod gingivitisa, početnih stanja paradontopatije i dubine gingivalnih džepova do 6-7 mm proces je reverzibilan ukoliko se vrši svakodnevno čišćenje zuba sa Emmi-dent ultrazvučnom četkicom za zube, tj može se vratiti u prvobitno stanje.

Kod uznapredovalih stadijuma je nemoguće povratiti prvobitno stanje. Ono što se može uraditi je da se spreči dalje napredovanje oboljenja redovnom oralnom higijenom sa Emmi-dent ultrazvučnom četkicom.

Naravno tu je bitno napomenuti i godine korisnika, odnosno oni koji su stariji od 50 godina, imaće sporiji proces regeneracije od mlađe generacije.

Emmi-dent - gingivitis, paradentoza - studija slučaja

Objašnjenje slike: Nakon 12 nedelja, zubni džepovi kod pacijenta koji je koristio Emmi-dent ultrazvučnu četkicu (slika desno) su zdraviji i plići (vraćeni su u normalno stanje), a na levoj strani su prikazani prvobitni ogromni problemi sa povlačenjem desni i njihovim krvarenjem.

Redovnim ultrazvučnim korišćenjem se smanjuje dubina džepova na normalno stanje 3 meseca nakon početka tretmana. Prvi efekti se vide i osete već nakon nedelju dana korišćenja.

Ispitivanje je sprovedeno od strane nemačkog Ormed Univerziteta, gde je klinički dokazan efekat ultrazvučnog pranja u tretmanu paradontalnog održavanja.

Ormed logo

9 razloga zašto da koristite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube

Evo kako Emmi-dent ultrazvučna tehnologija utiče na probleme sa gingivitisom i paradontitisom:

 

Svež dah i veće samopouzdanje

Velika je verovatnoća da se javi neprijatan zadah zbog zapaljenskih procesa. On nestaje zajedno sa bakterijama, a tada ste vi spremniji za slobodnu i samouverenu komunikaciju sa drugima. Ponovo ćete želeti da se smejete. 

Antibakterijsko i terapeutsko dejstvo

 

96 miliona ultrazvučnih oscilacija u minuti zajedno sa nano-mehurićima iz paste deluju antibakterijski i terapeutski na vaše zube i desni.

Podstiče mikro-cirkulaciju u desnima

 

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube aktivira mikro-cirkulaciju u desnima kako bi osnažila proces obnove.

Čisti na nepristupačnim mestima

 

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube čisti tamo gde ni jedna četkica ne može dopreti i efektivna je duboko unutar zubnih džepova i desni (do 12 mm kroz tkivo) što vam ni jedna četkica i aparat do sada nisu mogli pružiti.

Uništava izazivače oboljenja

 

Emmi-dent 100% ultrazvučna četkica za zube ubija bakterije, otklanja kamenac i plak, a samim tim rešava zapaljenje.

Uklanja štetne naslage

 

Implozija nano-mehurića pokrenuta zbog ultrazvuka uklanja štetne naslage na vašim zubima kao što su plak, kamenac i druge nečistoće.

Brzo i jednostavno čišćenje

 

Svakodnevno jednostavno rutinsko pranje zuba bez pokreta trljanja štedi vaše vreme i čuva zdravlje.

Ušteda vremena i novca

Više nema potrebe za čestim tretmanima i skupim lečenjima tegoba izazvanih bakterijama.

Rešenje za celu porodicu

Ovaj aparat može korisiti vaša cela porodica ukoliko svaki član ima svoj ultrazvučni nastavak (četkicu), jer vam je potreban samo jedan aparat (drška).

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube za superiornu dentalnu higijenu

Kako da dođem do Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube?

Posetite našu online prodavnicu i odaberite set koji najviše odgovara vašim potrebama (osnovni ili porodični set).

Emmi-dent četkica za zube

Naručite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu već sada i sačuvajte vaše oralno zdravlje

 

Back To Top