Skip to content

Dentalni problemi muče i Vaše kućne ljubimce. Ne dozvolite da Vaš kućni ljubimac pati.

Da li ste znali da 2/3 pasa, kao i 80% mačaka ima potrebu za nekom vrstom stomatološkog tretmana u toku svog života.  Svaka bolest zuba i desni sa kojom se muči čovek, pogađa upravo i naše kućne ljubimce.

Ali znate li šta je najveći problem? To što oni ne znaju da nam kažu da li ih nešto boli, nego hrabro trpe… Međutim, ako dobro obratimo pažnju na njihovo ponašanje, uvidećemo da baš i nisu toliko srećni koliko su nekada znali biti.

Pomozimo im da budu zdravi i srećni, jer oni to zaslužuju…

Koji su najčešći dentalni problemi sa kojima se suočavaju psi i mačke?

Do nedavno se nije toliko pažnje posvećivalo bolestima zuba kod pasa i mačaka. Međutim, poslednjih desetak godina sve se više vlasnika edukuje o tome, jer obožavaju svoje kućne ljubimce i smatraju ih ravnopravnim članovima svoje porodice.

Naši ljubimci nam pružaju bezuslovnu ljubav i želimo da učinimo sve da bi oni bili zdravi, srećni i dugovečni.

Dijagnozu i terapiju dentalnih bolesti najčešće prepuštamo veterinarima, ali preventiva je još važnija. Osim obaveznog čišćenja zuba, važno je da prepoznamo probleme sa zubima i desnima dok je bolest još u početnoj fazi.

Baš kao i mi, i naši kućni ljubimci se suočavaju sa sledećim problemima sa zubima i desnima:

 • zaostatak mlečnog zuba
 • neprijatan zadah
 • zubni plak
 • zubni kamenac
 • paradentoza (parodontoza, paradentopatija)
 • karijes
 • absces korena zuba
 • ispadanje zuba
 • resorptivne lezije
 • fraktura zuba.

 

Najčešći problem kod pasa i mačaka je zubni kamenac.

 

Problemi na zubima obično počinju tako što se nakuplja plak i zubni kamenac, što za posledicu ima upalu i povlačenje desni. To na kraju može dovesti do gubitka veze zuba sa periodontalnim tkivom i na kraju do njihovog ispadanja.

Što je najgore, bakterije iz ovog hroničnog procesa dospevaju do limfe i krvotoka i putuju do zglobova, očiju, bubrega, kardiovaskularnog ili respiratornog sistema, pa postoji šansa da se kod Vašeg ljubimca razviju teška oštećenja ovih organa.

Upala desni (gingivitis) brzo prelazi u paradentozu

Zubni kamenac ima mnogo manju ulogu u nastanku gingivitisa od zubnog plaka. Zubni kamenac je samo posledica nakupljanja plaka, pa nastaje njegovom mineralizacijom. On nas na neki način sprečava da očistimo plak, pa je kod lečenja gingivitisa pre svega važno da se temeljno očisti zubni kamenac.

 

Ovo podmuklo oboljenje se razvija postepeno i važno je da razlikujemo njegove 4 faze:

 

I faza

 

Nakuplja se plak na zubima, tik uz desni.

Ovo oboljenje se sada najlakše sprečava tako što se vodi računa o dentalnoj higijeni Vašeg ljubimca. Vaš ljubimac ne zna sam da brine o tome, pa je važno da mu pomognete. On će vam sigurno višestruko uzvratiti svojom bezuslovnom ljubavlju.

 

II faza

 

Desni otiču, a njihov rub oko zuba je upaljen.

Ukoliko u ovoj fazi redovno održavate higijenu, sve se lako može vratiti u početno stanje, a Vaš ljubimac ponovo postati zadovoljan.

 

III faza

 

Stvaraju se džepovi ispod desni i tu zaostaju hrana i dlake, pa se razvijaju bakterije.

Ovo Vašeg ljubimca jako boli, a njegov zadah postaje nepodnošljiv. Do sada je u ovoj fazi Vaš ljubimac morao da ide pod opštu anesteziju da bi se odstranio zubni kamenac i očistili džepovi. Ovaj postupak se obično ponavlja jednom godišnje, a nekada i češće. Međutim, vlasnici svaki put strahuju kako će to njihov ljubimac podneti.

 

IV faza

 

Vaš ljubimac gubi koštanu masu, zubi počinju da se klimaju i na kraju ispadaju.

 

Da bi se razlikovao gingivitis od paradentoze (parodontoze, paradentopatije) mora se obaviti pregled u opštoj anesteziji. Tada se pregleda zub po zub i procenjuje stanje desni, dubina džepova, koliko su se desni povukle i da li se zubi klimaju ili ne.

Prepoznajte simptome na vreme

 

Većinu ovih problema otkrije veterinar pri pregledu. A šta ako vašeg ljubimca ne vodite često kod veterinara? Psi i mačke stoički trpe bol u ustima i ne pokazuju dramatične simptome. Ukoliko Vaš kućni ljubimac ima neke od navedenih oboljenja desni i zuba, možete uočiti sledeća ponašanja i simptome:

 

 • Vaš ljubimac otežano, nerado ili potpuno odbija da uzima bilo koju vrstu hrane, pa čak i vodu
 • Stalno ima potrebu da češe lice i njušku
 • Drži pognutu glavu i potišten je
 • Otežano guta
 • Balavi
 • Javlja se krvarenje iz usta
 • Ima neprijatan zadah
 • Ima otok na licu (uglavnom se javlja ispod oka) ili ispod donje vilice
 • Ne može ili ne želi da otvara i zatvara usta
 • Drhti mu vilica
 • Ima jedan ili više polomljenih zuba
 • Nijansa zuba se promenila u rozu, zelenkastu, crvenu ili crnu
 • Vašem kućnom ljubimcu se menja ponašanje (kunja, razdražljiv je, pa čak i agresivan)
 • Poseduje tamne naslage na zubima – kamenac.

 

Ono što je gore od svega ovoga je to što dentalna oboljenja narušavaju sveukupno zdravlje Vašeg ljubimca. Mogu da se jave:

 • anemija
 • poremećaji cirkulacije
 • srčani poremećaj
 • oboljenja jetre
 • respiratorni poremećaji
 • imunološka oboljenja
 • oboljenja bubrega
 • dijabetes
 • trovanje.

 

Sve ovo se može izbeći pravilnom brigom o zubima i desnima Vašeg ljubimca.

Emmi-pet četkica za zube

„Pametna“ četkica sa ultrazvučnim čipom u glavi četkice

Pomozite Vašem kućnom ljubimcu da ponovo bude srećan i zadovoljan

 

Lečenje zuba je dugotrajan i skup proces. Spremni smo da damo sve, samo da naš ljubimac bude opet dobro. Međutim, mnogo je bolje i jeftinije da se redovnom higijenom zuba spreče teška i opasna dentalna oboljenja.

 

Preporuka je da se sa negom zuba i desni počne već od trećeg meseca života, jer mu tada izbijaju stalni zubi. Ovo se posebno odnosi na pse patuljastih rasa, jer su oni skloniji stvaranju plaka i kamenca.

 

Idealno je da se sa pranjem zuba započne dok su svi zubi zdravi i dok nema upalnih procesa na desnima.

 

Trudite se da pranje zuba Vašem ljubimcu postane rutina u kojoj ćete oboje uživati. Posle svakog pranja zuba adekvatno ga nagradite.

 

Ako Vaš ljubimac već ima problem i probali ste da mu četkate zube, taj proces je za njega jako bolan i sigurno mu se opire.

 

Do sada smo samo znali za trljanje zuba, a sada više ne mora da bude tako, jer postoji ultrazvučna četkica za zube koja efikasno uništava bakterije i plak i sprečava dalji razvoj oboljenja – I to BEZ TRLJANJA i BEZ USPAVLJIVANJA Vašeg ljubimca, sve kod Vaše kuće.

Pas pere zube

Poštedite Vašeg ljubimca nepotrebnog bola – Neka koristi Emmi-pet ultrazvučnu četkicu za zube

 

Emmi-Pet ultrazvučna četkica za zube uvela je revoluciju u dentalnoj higijeni kućnih ljubimaca.

Emmi-Pet pruža ovih 10 dobiti Vama i Vašem ljubimcu:

 

Ne morate uspavati Vašeg ljubimca da bi mu skinuli kamenac

 

Ultrazvučno skidanje kamenca je do sada moralo da se izvrši u opštoj anesteziji, što je za većinu vlasnika frustrirajuće. Postoji realan strah da to može ostaviti zdravstvene posledice po Vašeg ljubimca, pogotovo ukoliko je on stariji ili već narušenog zdravlja, a isto tako postoji šansa da se možda nikada neće probuditi. Niko ne može unapred predvideti osetljivost životinje na anesteziju, mogući pad krvnog pritiska, itd…

Oni vlasnici koji su već prošli sa svojim ljubicem ovo iskustvo, znaju da buđenje iz anestezije može da bude teško i stresno iskustvo za oboje. Kada se bude iz anestezije mogu da cvile, da budu dezorijentisani neko vreme, što vlasnicima bude bolno za slušanje i gledanje…

Emmi-Pet ultrazvučna četkica za zube efikasno skida plak i kamenac BEZ USPAVLJIVANJA Vašeg ljubimca.
 
 

Ukusna pasta za zube koju će Vaši ljubimci obožavati

 

Psi i mačke ne smeju da koriste paste za zube koje koriste ljudi, jer ona sadrži fluor, deterdžente i sredstva koja pene i koja se ne smeju progutati. To može da im izazove zdravstvene smetnje.  

U Emmi-pet setu dobijate i specijalnu ultrazvučnu pastu sa nano-mehurićima čiji ukus će Vaš ljubimac obožavati.
 
 

Nema zujanja, niti vibracija od kojih bi se Vaš ljubimac uplašio

 

Svi znamo da naši ljubimci znaju biti jako neustrašivi, a isto tako i jako bojažljivi i osetljivi. Samo zujanje oko njihovih bolnih desni predstavljalo bi za njih traumatično iskustvo.

Emmi-Pet četkica za zube ne vibrira, niti emituje zvuk u njegovom čujnom opsegu. Samo ćete Vi znati da četkica emituje ultrazvuk i da radi, jer je signalna lampica uključena (upaljena lampica zelene boje).
 
 

Nema trljanja, pa nema ni bola

 

Ukoliko Vaš ljubimac već ima dentalnih problema, proces trljanja četkicom bi za njega bio jako frustrirajuć i bolan. Sa Emmi-Pet četkicom nema potrebe da trljate zube Vašem ljubimcu.

Dovoljno je samo da četkicu nežno naslonite na njegove zube i ultrazvuk će sam da odradi čišćenje umesto vas. Nema trljanja – Nema bola!

 

 Uništavanje bakterija

 

96 miliona ultrazvučnih oscilacija u minuti u kombinaciji sa specijalnom Emmi-Pet pastom stvara nano-mehuriće koji implodiraju, pa na taj način uništavaju bakterije. S obzirom da su bakterije koje se nalaze u plaku glavni uzročnici svih dentalnih problema, ultrazvuk iz Emmi-Pet četkice ih sprečava.

Napredne stadijume paradentoze (parodontoze, paradentopatije) zaustavlja od daljeg razvijanja i sprečava dalje propadanje paradentalnog tkiva koje pruža potporu zubima. Ukoliko Vaš ljubimac ima početne stadijume, tj. upalu desni, stanje desni se vraća u početno već nakon nekoliko nedelja.

 

 Skidanje kamenca

 

Redovnom upotrebom Emmi-Pet četkice Vaš ljubimac će se osloboditi kamenca, bez potrebe da ga vodite na uspavljivanje da bi to veterinar odradio. Takođe se sprečava njegova dalja pojava, jer kada se redovno skida plak, ne može da se stvara kamenac. Iz prvog puta već možete skinuti Vašem ljubimcu kamenac ukoliko četkicu nekoliko minuta držite na zubima.
 

Evo videa vlasnika koji je pomogao svom psu:

 

 Četkica odgovara i velikim i malim kućnim ljubimcima

 

U Emmi-Pet setu dobijate dva ultrazvučna nastavka (četkice za zube) – jedan manji i jedan veći. Oni se stavljaju na ultrazvučnu dršku (aparat). Tako četkica odgovara i manjim i većim ljubimcima. Preporuka je da se četkica menja na 3 meseca, jer vremenom vlakna oslabe, pa samim tim ne mogu efikasno da prenose ultrazvuk na zube i desni.

 

Nestaje neprijatan zadah

 

S obzirom da su bakterije izazivači neprijatnog zadaha, njihovim uništavanjem on će nestati.

 

 Čisti na nepristupačnim mestima

 

Ultrazvuk čisti na mestima gde nijedna druga četkica ne može dopreti. Dejstvo ultrazvuka dopire čak i u dubinu desni od 12 mm, pa ima terapeutsko dejstvo. Isto tako efikasno čisti plak i nečistoće koje su se nataložile između zuba i u mikropukotinama u gleđi.

 

 100% bezbedno i efikasno čišćenje zuba

 

Ultrazvuk ove jačine i frekvencije je potpuno bezbedan za zdravlje Vašeg kućnog ljubimca i ne postoji njegovo ograničenje u korišćenju.

Evo kako izgledaju zubi Vašeg ljubimca pre i nakon tretmana sa Emmi-Pet četkicom:

Kako da perete zube Vašeg ljubimca sa Emmi-pet četkicom?

 

Potrebno je samo da počnete postepeno i da učinite da mu ovo iskustvo bude što je moguće prijatnije. A ono mu sa Emmi-Pet četkicom nije ni malo traumatično!

 

Plak počinje da se stvara nekoliko sati nakon pranja zuba i u roku od tri dana pretvara se u kamenac. Zato je preporučljivo svakodnevno pranje zuba koje ne samo da čuva zdravlje usta Vašeg ljubimca, već i njegov dah ostaje svež.

 

Ako ne želite da perete svaki dan zube Vašem ljubimcu, možete Emmi-Pet četkicu koristiti minimalno 1-2 puta nedeljno.

Pogledajte video uputstvo:

Emmi-Pet – najbolja dugoročna investicija u oralno zdravlje Vašeg kućnog ljubimca

 

Sa odgovarajućom i redovnom negom zuba, Vaš ljubimac će uživati u dugom i zdravom životu. Naručite Emmi-Pet ultrazvučni set za čišćenje zuba i investirajte u njegovo zdravlje. On će vam uzvratiti bezuslovnom ljubavlju.
 

Pas i mačka zadovoljni spavaju

Emmi-pet četkica za zube za kućne ljubimce

Naručite Emmi-pet ultrazvučnu četkicu već sada i sačuvajte oralno zdravlje Vašeg ljubimca

Back To Top