Skip to content

Kako da pobedite neprijatan zadah?

 

Da biste se osećali opušteno u komunikaciji sa ljudima i bez rezervisanosti kada treba da im se približite, morate biti sigurni u vaš svež dah. Nije teško zadržati samopouzdanje ako pri sebi imate žvakaću gumu, ali i sami znate da to nije rešenje vašeg problema, već njegovo stavljanje “pod tepih”.

Postoje brojni uzroci neprijatnog zadaha. Saznajte sve o njemu i kako da ga se efikasno rešite.

Nema više neprijatnog zadaha - rešenje je Emmi-dent

Uzroci neprijatnog zadaha

Čak 1/3 svetskog stanovništva pati od neprijatnog zadaha iz usta, nezavisno od uzrasta. Ovo stanje se stručno naziva halitoza. Svež dah pruža samopouzdanje u svakodnevnoj komunikaciji sa drugim ljudima i zato se kao najčešća prva pomoć koriste žvake i bombone.

Međutim, da bi se trajno uklonio ovaj problem, potrebno je pronaći njegov uzrok, eliminisati ga i sprečiti dalju mogućnost za nastanak preduslova za razvoj neprijatnog zadaha.

Kao što smo i rekli, postoje brojni uzroci ovog problema i to oni na koje možete i oni na koje ne možete sami da utičete.

 

Raznovrsni uzročnici

U najčešćim slučajevima, neprijatan zadah uzrokuju naslage bakterija na jeziku, upaljene desni i pokvareni zubi, ali se može pojaviti i kao posledica patoloških procesa u ustima, nosu i probavnom traktu, kod bolesti bronhija, dijabetesa, konzumacije nekih lekova, problema sa jetrom i bubrezima.

Izvor neprijatnog mirisa

Zadah je najintenzivniji ujutru, jer se noću luči manje pljuvačke, pa se tako stvaraju uslovi za razvoj anaerobnih bakterija, koje stvaraju sumporna jedinjenja neprijatnog mirisa. Takođe se intenzitet neprijatnog zadaha povećava sa godinama i zbog gladi kod nekih ljudi.

Na ove prirodne faktore je teško uticati, pa se njihovo dejstvo samo može ublažiti, ali ne i otkloniti.

Koji su uzroci ovog problema na koje mi možemo sami da utičemo?

Ovo su uzroci na koje mi možemo da delujemo, a većina to retko čini:

 • Bakterije na jeziku
 • Loša higijena zuba i desni
 • Oboljenja zuba
 • Gingivitis
 • Paradentoza
 • Afte
 • Druge infekcije u usnoj duplji

Ostaci hrane u ustima su idealno “gorivo” za bakterije koje stvaraju neprijatan miris. Takođe je ustanovljeno da kod parodontopatije neprijatan zadah stvaraju bakterije koje žive u paradontalnim džepovima.

Svi ovi uzroci neprijatnog zadaha se mogu rešiti uklanjanjem glavnog izazivača – bakterija. Međutim, nijedno dosadašnje sredstvo ih nije moglo u potpunosti otkloniti, već su sve to predstavljala kratkotrajna rešenja.

Psihološke posledice

Osim što neprijatan zadah iz usta smeta ljudima u okruženju, ima i posebno nelagodan uticaj na osobu koja se bori sa ovim problemom.

Dokazano je da neprijatan miris iz usta može da ostavlja duboke emotivne posledice:

 • Povlačenje u sebe
 • Izbegavanje društva
 • Depresija
 • Očaj
 • Potištenost
 • Postiđenost
 • Nisko samopouzdanje.

Emmi-dent četkica za zube

„Pametna“ četkica sa ultrazvučnim čipom u glavi četkice

Prevencija neprijatnog zadaha sa Emmi-dent ultrazvučnom četkicom za zube

Besprekorno i svakodnevno pranje zuba (najmanje dva puta dnevno) osnova je za prijatan dah. Da biste izbegli ovu neprijatnost i uspešno se izborili protiv nje, sada možete da rešite ovaj problem brzo, jednostavno i sami kod svoje kuće.

 

Uništava sve bakterije

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube uništava sve bakterije, viruse i gljivice u vašoj usnoj duplji i na taj način uklanja glavni uzrok neprijatnog zadaha – i sve to bez pokreta trljanja.

Nema trljanja

Verovatno vam zvuči neverovatno da ne morate da trljate vaše zube kako bi bili besprekorno čisti i glatki, jer ste navikli tako da radite ceo život, ali je u pitanju moćna ultrazvučna tehnologija koja se već uveliko koristi za namene čišćenja, između ostalog i u stomatologiji (profesionalni ultrazvučni aparat za čišćenje kamenca i ultrazvučne kadice za čišćenje).

Ultrazvuk u glavi četkice

Ultrazvuk se nalazi u glavi ove revolucionarne četkice i u kombinaciji sa specijalnom ultrazvučnom pastom za zube sa nano-mehurićima uništava ove nevidljive neprijatelje.

Moćni nano-mehurići

Delovanjem ultrazvuka nano-mehurići iz paste (ima ih 3,5 miliona na mm³) implodiraju* i uništavaju opnu svih bakterija koje se nalaze u najmanjim mikro procepima gleđi, u interdentalnim prostorima, u zubnim džepovima,…

Mehurići standardnih pasta su suviše veliki i ne mogu se zavući u ta nepristupačna mesta. Samim tim ne mogu efikasno očistiti svu površinu od bakterija.

Dubinski otklanja uzročnike zadaha

Ukoliko imate već neka oboljenja kao što su afte, gingivitis i paradentozu i ona uzrokuju vaš neprijatan zadah, ultrazvučni talasi u kombinaciji sa nano-mehurićima iz paste prodiru do 12 mm u dubinu vaših desni. Na taj način direktno deluju i na upalne procese koji se nalaze ispod površine, što nijedno drugo sredstvo za svakodnevnu upotrebu ne može učiniti.

Superiorna Emmi-dent krema za zube

Pogledajte video i otkrijte još detalja o načinu rada i fenomenalnim rezultatima Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube. Nemački inženjer koji je usavršio ovaj revolucionarni proizvod odgovara na najčešće postavljana pitanja.

10 razloga da koristite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube

Emmi-dent ultrazvučna tehnologija utiče na probleme sa neprijatnim zadahom na sledeće načine:

Uništava uzrok neprijatnog zadaha

 

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube u potpunosti ubija bakterije, otklanja kamenac, plak i druge naslage, a samim tim rešava i neprijatan zadah.

Čisti na nedostupnim mestima

 

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube čisti tamo gde nijedna standardna četkica ne može dopreti (interdentalni prostori, mirko-procepi u gleđi, i čisti do 12 mm u dubinu unutar zubnih džepova i desni).

Podstiče mikro-cirkulaciju u vašim desnima

 

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube aktivira mikro-cirkulaciju u desnima kako bi osnažila proces samoregeneracije kod oboljenja.

Antibakterijsko i terapeutsko dejstvo

 

96 miliona ultrazvučnih oscilacija u minuti zajedno sa nano-mehurićima iz paste deluju antibakterijski i terapeutski na vaše zube i desni.

Svež dah i veće samopouzdanje

 

Neprijatan zadah nestaje zajedno sa bakterijama, a tada ste vi ponovo raspoloženi za slobodnu, samouverenu i blisku komunikaciju sa ljudima oko sebe.

Lako i brzo čišćenje

Svakodnevno jednostavno rutinsko pranje zuba bez pokreta trljanja samo dva puta dnevno štedi vaše vreme i čuva zdravlje. Vaši zubi imaju zaštitu i do 12h od taloženja bakterija i naslaga.

Idealno rešenje za celu porodicu

 

Emmi-dent mogu koristiti svi članovi vaše porodice ukoliko svako ima svoj ultrazvučni nastavak (četkicu), jer vam je potreban samo jedan aparat (drška).

100% bezbedno i najpouzdanije rešenje do sada

 

96 miliona oscilacija u minuti, male snage (0,2W), spada u kategoriju “mekog ultrazvuka” i potpuno je bezbedan za vaše zdravlje. Ne postoji ograničenje u njegovom vremenskom korišćenju tokom dana, čak ga je preporučljivo držati i duže na mestima koja su obolela.

Ušteda vašeg vremena i novca

 

Više nemate potrebe za kupovinom vodice za ispiranje usta, pa ni za skupim dentalnim tretmanima i lečenjima tegoba izazvanih bakterijama.

Osećaj profesionalnog čišćenja

 

Nakon korišćenja Emmi-dent ultrazvučne tehnologije dobijate osećaj kao da ste bili na profesionalnom tretmanu čišćenja kod vašeg stomatologa. Vaši zubi su postali glatki na dodir jezika i neverovatno su blistavi i čisti.

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube za superiornu dentalnu higijenu

Savet

Naročito je važno da kod ovog problema ultrazvučnom četkicom za zube prelazite i preko jezika i unutrašnje strane obraza. Ako ni ove higijenske mere ne daju rezultate, trebalo bi ustanoviti pravi uzrok (možda se nalazi van usne duplje) koji dovodi do stvaranja neprijatnog zadaha i njegovom eliminacijom rešiti problem.

Naravno, u slučaju postojanja pokvarenih zuba, obratite se što pre vašem stomatologu.

Kako da dođem do Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube?

Svež dah daje vam samopouzdanje da možete bez strepnje prići svakome i na svakom mestu. On je merilo besprekorne lične higijene i brige o sebi. Zato, učinite sve što je u vašoj moći da vas pamte po svežem dahu.

Posetite našu online prodavnicu i odaberite set koji najviše odgovara vašim potrebama (osnovni ili porodični set).

Emmi-dent četkica za zube

Naručite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu već sada i oslobodite se neprijatnog zadaha

 

Back To Top