Skip to content

Kako da se efikasno rešite plaka i kamenca na zubima?

 

Koliko god se trudite da održavate svoje zube svim dostupnim sredstvima za dentalnu higijenu, kada nakon čišćenja pređete jezikom preko zuba i dalje ne osećate da su oni 100% čisti i glatki. O delovima zuba koji nisu dostupni za pranje četkicom, da i ne govorimo.

Takođe, tu je i kamenac na zubima koji stvara izuzetno neprijatan osećaj pod jezikom. Ukoliko se ne sanira, on predstavlja početak daljih problema u usnoj duplji. Definitivno ga ne smemo zanemariti, ako želimo slobodno da se smejemo i da budemo samouvereni u komunikaciji sa ljudima.

Emmident efikasno uklanja plak i kamenac sa zuba

Plak – osnova svih dentalnih problema, pa i zubnog kamenca

Čak i kada mislimo da besprekorno vodimo računa o oralnoj higijeni, u našim ustima i dalje postoje bakterije koje zajedno sa proteinima i šećerima iz hrane formiraju plak na površini zuba.

Zubni plak je lepljiv i gust tanak film koji se nakuplja na zubima, a čine ga mikoplazma, virusi, bakterije, protozoe, ostaci hrane i odumrle ćelije.

Ovaj sloj se najviše zadržava na mestima koja je najteže čistiti i gde četkica za zube ne može dopreti. Svaki put tokom jela bakterije koje se nalaze u plaku luče kiseline koje oštećuju gleđ, pa tako vremenom mogu nastati:

  • karijes
  • upala i oštećenje desni
  • kamenac
  • krajnji stadijum – paradontitis

Zanimljiv je podatak da 6 dana stari plak sadrži oko 100 – 300 miliona mikroorganizama na 1 mg težine. Ova količina bakterija brzo uzrokuje gingivitis, a neuspeli pokušaj našeg organizma da se odbrani od ovakve najezde bakterija je kalcifikacija plaka, što rezultira nastankom zubnog kamenca.

Kamenac – nepoželjni “ukras” naših zuba kojeg treba što pre da se otarasimo

 

Brzo formiranje

Ako dozvolimo da plak duže stoji, tada se preko njega talože minerali iz pljuvačke i on očvršćuje formirajući zubni kamenac. Ovaj proces se odvija relativno brzo, čak za 12 do 14 dana. Nažalost, običnom četkicom za zube ga nikako ne možemo ukloniti.

Nemoguće potpuno uništenje bakterija

Kada se kamenac formira na vašim zubima, tada je teže (nekad i nemoguće) pravilno i detaljno čistiti zube i koristiti konac. Tu se i dalje nalaze bakterije koje proizvode kiselinu, pa se pored kamenca stvara i karijes.

Kamenac ispod nivoa desni

Vrsta kamenca koja se formira ispod nivoa desni je najgora varijanta, jer bakterije koje se u njemu nalaze iritiraju i oštećuju vaše desni. Ovaj kamenac je tamno smeđe ili zeleno-crne boje, izrazito je tvrd i čvrsto prijanja uz površinu korena zuba. Mnogo se teže čisti od vrste kamenca koji nastaje iznad zubnog mesa (koji je bledožute boje).

Kako prepoznati kamenac

Ako vam je rub zubnog mesa taman i sivkast, umesto svetlo roze, znaćete da imate prvi navedeni tip kamenca. Ukoliko se ne leči, ovo stanje može imati ozbiljne posledice po vaše zdravlje.

Moguće posledice izazvane bakterijama

Ovde se bakterije ne zadržavaju samo u desnima i kamencu, nego počinju da razaraju i kost oko zuba. Na taj način se formira parodontalni džep. Dok god ne uklonimo bakterije koje su uzrok, one se još više razmnožavaju, razlažu zubne kosti, dovode do klaćenja zuba koji na kraju i ispada.

Zato je jako važno sprečiti nastanak kamenca i hitno ga skidati ukoliko se već formirao.

Najgore od svega je što sva moderna istraživanja ukazuju da je ova vrsta bakterija izuzetno opasna i za ostale delove našeg tela, pogotovo za srce.

Osim estetskog nedostatka, mnogo je bitnije znati da kamenac izaziva upalu desni (gingivitis) i paradontitis, kao krajnji stadijum.

Sva ova navedena oštećenja se jedino mogu sprečiti redovnim i potpunim ukljanjanjem zubnog plaka detaljnim čišćenjem celokupne površine svih zuba.

Emmi-dent četkica za zube

„Pametna“ četkica sa ultrazvučnim čipom u glavi četkice

Koje je jedino dugoročno rešenje?

 

Kombinacija sredstava za čišćenje zuba

Do sada ste morali kombinovati više sredstava (trljanje klasičnim četkicama za zube, korišćenje konca, interdentalne četkice i ispiranje vodicom), ali vam ništa od toga ne garantuje besprekorno čišćenje i potpuno uništavanje plaka i bakterija.

Odlazak kod stomatologa

Kamenac vam je samo zubar mogao skidati pomoću profesionalnog ultrazvučnog aparata, verovatno na svakih 3-6 meseci.

100% efikasno čišćenje zuba kod kuće

Jedino dugoročno rešenje predstavlja korišćenje ultrazvučne tehnologije za čišćenje zuba koja je prilagođena svakodnevnoj upotrebi.

Pranje zuba sa Emmi-dent ultrazvučnom četkicom za zube zahteva samo nekoliko minuta dnevno, a sprečava neprijatne, bolne, ružne i nezdrave posledice.

Emmident - 100% zaštita zuba i desni

Emmi-dent superiorna dentalna higijena u borbi protiv plaka i kamenca

 

Nema više trljanja

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube uništava sve bakterije, viruse i gljivice i bez trljanja deluje na glavni uzrok vaših problema.

Bezbedno i efikasno

Ultrazvuk koji se nalazi u glavi ove revolucionarne četkice je potpuno bezbedan za svakodnevnu upotrebu. U kombinaciji sa specijalnom ultrazvučnom pastom za zube koja u sebi sadrži nano-mehuriće savršen je saveznik u borbi protiv ovih nevidljivih i podmuklih neprijatelja.

100% uništavanje bakterija

Delovanjem ultrazvuka nano-mehurići iz paste (ima ih 3,5 miliona na mm³) implodiraju* i na taj način uništavaju opnu svih bakterija (pa tako uništavaju i plak) koje se nalaze u najmanjim mikroskopskim procepima gleđi, u interdentalnim prostorima, u zubnim džepovima,…

Mehurići standardnih pasta su suviše veliki da bi se mogli zavući u nepristupačna mesta, pa samim tim ne mogu efikasno očistiti svu površinu od bakterija i plaka.

Nema abrazivnih sredstava

Takođe, veliki problem stvara trljanje na koje smo navikli, jer tvrda vlakna od četkica u kombinaciji sa standardnim pastama za zube koja sadrže abrazivna sredstva, ima isti efekat kao kada bi šmirglom polirali vaš auto.

Moćni nano-mehurići

Nano-mehurići iz Emmi-dent paste za zube su 1000 puta manji od mehurića standardne paste i ne poseduju nikakva abrazivna sredstva u sebi.

Dubinsko dejstvo smiruje upale

Ukoliko vam se stanje zakomplikovalo i osećate napetost u vašim desnima ili već imate neko oboljenje desni, važno je da znate ovo jedinstveno svojstvo ultrazvuka. Ultrazvučni talasi u kombinaciji sa nano-mehurićima iz paste prodiru do 12 mm u dubinu desni, pa direktno deluju i na upalne procese koji se nalaze ispod površine, što nijedno drugo sredstvo za svakodnevnu upotrebu ne može učiniti.

Emmident-pre i posle skidanja plakai kamenca sa zuba

Pogledajte video i otkrijte još detalja o načinu rada i impresivnim rezultatima Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube. Nemački inženjer koji je usavršio ovaj revolucionarni proizvod odgovara na najčešće postavljana pitanja.

12 razloga zašto da koristite Emmi-dent u borbi protiv kamenca i plaka

Evo kako Emmi-dent ultrazvučna tehnologija utiče na probleme sa plakom i kamencom:

Uništava izazivače oboljenja

Emmi-dent 100% ultrazvučna četkica za zube ubija bakterije, otklanja kamenac i plak, a samim tim sprečava sve upalne procese.

Kamenac nestaje za nekoliko nedelja do nekoliko meseci

U zavisnosti od stanja i tvrdokornosti vašeg kamenca, redovnim korišćenjem ultrazvučne četkice za zube (ujutru i uveče) kamenac će postepeno spadati i nestaće za nekoliko nedelja do nekoliko meseci. Ako smatrate da je vaš kamenac u gorem stanju, može vam ga zubar očistiti sa jakim ultrazvučnim aparatom koji je samo za profesionalnu namenu, a da kasnije održavate to zdravo stanje sa Emmi-dentom.

Čisti na nepristupačnim mestima

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube besprekorno čisti tamo gde nijedna četkica ne može dopreti. Efektivna je u interdentalnim prostorima, duboko unutar zubnih džepova i desni (do 12 mm kroz tkivo) što vam nijedna četkica i aparat do sada nisu mogli pružiti.

Podstiče mikro-cirkulaciju

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube aktivira mikro-cirkulaciju kako bi osnažila proces obnove u gleđi i desnima.

Antibakterijsko i terapeutsko dejstvo

96 miliona ultrazvučnih oscilacija u minuti zajedno sa nano-mehurićima iz paste deluju antibakterijski i terapeutski na vaše zube i desni.

Svež dah i veće samopouzdanje

Vaš neprijatan zadah nestaje zajedno sa bakterijama i čini vas spremnijim za slobodnu i samouverenu komunikaciju sa drugima. Ponovo ćete želeti da se smejete. 

100% bezbedno i pouzdano rešenje

Ultrazvučni čip u glavi četkice emituje 96 miliona oscilacija u minuti, male snage (0,2w). On spada u kategoriju “mekog ultrazvuka” i potpuno je bezbedan za vaše zdravlje. Stoga, ne postoji ograničenje u njegovom vremenskom korišćenju tokom dana.

Brzo i jednostavno čišćenje

Svakodnevno jednostavno rutinsko pranje zuba (dva puta dnevno) bez pokreta trljanja štedi vaše vreme i čuva zdravlje.

Ušteda vremena i novca

Više nema potrebe za čestim dentalnim tretmanima i skupim lečenjima tegoba izazvanih bakterijama.

Osećaj profesionalnog čišćenja

Nakon korišćenja Emmi-dent ultrazvučne tehnologije imate osećaj kao da ste bili na profesionalnom tretmanu čišćenja kod vašeg stomatologa. Vaši zubi su glatki na dodir jezika i besprekorno blistavi i čisti.

Rešenje za celu porodicu

Ovaj aparat može korisiti vaša cela porodica ukoliko svaki član ima svoj ultrazvučni nastavak (četkicu), jer vam je potreban samo jedan aparat (drška). Postoji dečija četkica za zube, četkica za zube za odrasle i za fiksne proteze (aparate).

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube

Investirajte u vaš blistav osmeh uz Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube

Posetite našu online prodavnicu i odaberite set koji najviše odgovara vašim potrebama (osnovni ili porodični set).

Emmi-dent četkica za zube

Naručite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu već sada i sačuvajte vaše oralno zdravlje

 

Back To Top