Skip to content

Saznaj kako da savršeno očistiš svoje zube kada imaš fiksnu protezu (aparat)

Sigurno znaš da ti žica, bravice i ostali delovi fiksne proteze za ispravljanje zuba mogu otežati redovno održavanje oralne higijene. Zato je potrebno da promeniš svoje dosadašnje navike i da posebnu pažnju obratiš na pranje zuba, ako želiš da imaš savršen osmeh i svež dah.

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube

Pored brojnih koristi, koji su problemi koje donosi nošenje fiksnog aparata?

Verovatno maštaš da nakon skidanja fiksne proteze dobiješ lep osmeh, a samim tim i veće samopouzdanje. Sve dok je ne skineš trebaćeš sa nekim i da se poljubiš. Kada je još imaš na zubima bitno je da dobro održavaš higijenu svojih zuba i fiksne proteze.

 

  Otežano održavanje higijene zuba i proteze

Zbog fiksne proteze čišćenje zuba je otežano, jer se stvaraju brojna mesta na bravicama, prstenovima i žicama u koja hrana može lako da upadne. To sve povećava opasnost od karijesa, kao i dodatni neprijatan zadah koji se češće javlja kod osoba koje nose protezu.

 

Neprivlačan izgled

Takođe, ni neprivlačan izgled proteze na kojoj ostanu delovi hrane nije nešto sa čime želiš da se pohvališ.

 

Teško uklanjanje ostataka hrane među zubima

Hranu nije lako odstraniti, jer su potrebna dodatna sredstva za čišćenje kao što su interdentalne četkice, konac za zube i vodica za ispiranje usta. I pored toga, nikada se ne mogu u potpunosti otkloniti svi ostaci hrane, a pogotovo ne bakterije koje se zavlače i na mestima gde četkica ne može dopreti.

 

Veća mogućnost upala zbog bakterija

Pre svega, bakterije su glavni izazivači karijesa, a i ostalih oboljenja u telu koje indirektno mogu biti povezana sa zubnim problemima.

Kod osoba koje su sklone pojavi afti može se desiti da one češće izlaze zbog dodatne iritacije sluzokože usana i obraza delovima fiksne proteze za ispravljanje zuba.

 

Dugotrajno nošenje

S obzirom da u proseku nošenje fiksnog aparata traje oko dve godine (od 6 meseci do 6 godina), potrebno je jako voditi računa o higijeni, ako želiš da rezultat bude besprekoran.

 

Neophodne česte posete zubaru

Kako je zube i desni sa fiksnom protezom teško održavati, nekada je potrebno dodatno stručno čišćenje kod stomatologa koje se između ostalog obavlja specijalnim ultrazvučnim instrumentima. To sada možeš uraditi sam(a) kod svoje kuće.

Kako da tvoje čišćenje zuba zbog fiksne proteze bude maksimalno olakšano?

Sada možeš svakodnevno da pereš zube i fiksnu protezu sa ultrazvučnom četkicom za zube i da imaš osećaj čistoće kao kada ideš kod stomatologa na stručni tretman. Jedan pogled u ogledalo i već posle prvog pranja ćeš videti besprekorno očišćene zube i protezu, a pri tome ćeš se osećati sjajno.

Zubni konac, specijalne paste za zube, waterpik aparati, električne četkice, interdentalne četkice, vodice za usta… Ništa od ovoga što se do sada koristilo ne može 100% očistiti tvoje zube i fiksnu protezu od ostataka hrane i bakterija.

Jedino i 100% efikasno rešenje za tebe predstavlja samo održavanje dentalne higijene ultrazvučnim čišćenjem sa Emmi-dentom.

Emmident - 100% zaštita zuba i desni

Emmi-dent četkica za zube

„Pametna“ četkica sa ultrazvučnim čipom u glavi četkice

Kako Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube čisti tvoje zube i fiksni aparat?

Emmi-dent je revolucionarna ultrazvučna četkica za zube koja na potpuno bezbedan i efikasan način uništava sve bakterije na tvojoj fiksnoj protezi.

 

Moćni nano-mehurići

Ultrazvuk zajedno sa specijalnom ultrazvučnom pastom za zube stvara nano-mehuriće (mehurići su veličine nano metra) koji zbog velike ultrazvučne frekvencije (96 miliona titraja u minuti) implodiraju* i na taj način uništavaju sve bakterije.

 

Čišćenje mikro procepa

Nano-mehurići ulaze u sve mikro procepe, iza žice, bravice i ostalih delova fiksne proteze, jer su mnogo manji od njih. Do sada se standardnim poznatim načinima čišćenja zuba nisu mogli očistiti svi nepristupačni delovi.

 

Efikasno uništavanje svih bakterija

Ultrazvučna pasta za zube ima 1000 puta manje mehuriće od najmanjeg mehurića klasične paste za zube koji prodiru u sve procepe i čiste ih od bakterija.

Emmi-dent četkica "s pametnom glavom"

Pogledaj video i saznaj detalje o načinu rada i impresivnim rezultatima Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube. Nemački naučnik koji je usavršio ovaj revolucionarni proizvod odgovara na najčešće postavljana pitanja.

Nošenje fiksne proteze pre upotrebe Emmident ultrazvučne četkice za zube
Nošenje fiksne proteze posle upotrebe Emmident ultrazvučne četkice za zube

Zašto da koristiš Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube?

Ako svakodnevno koristiš Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube sa specijalnim ultrazvučnim nastavkom za fiksnu protezu (aparat) primetićeš sledeće sjajne rezultate:

 

Blistavi i besprekorni zubi i proteza

S obzirom da nema trljanja abrazivnim sredstvima iz standardnih pasta i mehničkim pokretima četkice, tvoja gleđ će biti glatka i imaćeš predivan osmeh.

Specijalan oblik četkice prilagođen čišćenju fiksne proteze

Postoji ultrazvučni nastavak (četkica) za fiksnu protezu koji je specijalno dizajniran za njeno čišćenje. Vlakna četkice su u sredini udubljena, dok su sa strane pod uglom, kako bi ultrazvuk efikasno očistio tvoju fiksnu protezu (i od pozadi) od ostataka hrane, plaka, kamenca i drugih nečistoća.


Prirodno beli zubi

Povratićeš prirodnu boju zuba, između ostalog zato što Emmi dent skida naslage nikotina, kafe, čaja, crvenog vina, koka kole,…

Uništavanje svih bakterija

Ultrazvuk zajedno sa specijalnom nano pastom deluje kako na površinu, tako i unutar tkiva, pa uništava sve bakterije koje su potencijalni izazivači karijesa.

Osećaj besprekorne čistoće

Nakon svakog pranja imaćeš osećaj kao da ti je svaki put odrađeno profesionalno čišćenje zuba kod stomatologa.

Svež dah i veće samopouzdanje

Ukoliko postoji neprijatan zadah, on nestaje zajedno sa bakterijama, pa možeš slobodno uživati u ljubljenju.

Lako i brzo čišćenje

Svakodnevno jednostavno i brzo pranje štedi tvoje vreme i čuva tvoje zdravlje.

Odlično rešenje za celu tvoju porodicu

Ovaj aparat možeš pozajmiti svom bratu, sestri i roditeljima, samo je bitno da svako od njih ima svoj ultrazvučni nastavak (četkicu).

Emmident ultrazvučna četkica za zube Platinum

Kako da kupim Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube?

Sve što je potrebno je da posetiš našu online prodavnicu i odabereš set koji ti najviše odgovara (osnovni ili prošireni set).

Emmi-dent četkica za zube

Naruči Emmi-dent ultrazvučnu četkicu već sada i sačuvaj tvoje zube

 

Back To Top