Skip to content

Kako da besprekorno održavate vaše zubne implante?

Napokon imate osmeh kakav ste oduvek želeli i puni ste samopouzdanja. Čini vam se da su implanti najpopularnije, najbolje i najlepše rešenje koje ste mogli sebi da priuštite. Međutim, da li ste znali da vam zubni implanti mogu i te kako zagorčati život?

Koji problemi se javljaju?

Uprkos visokom procentu uspešnosti ugradnje zubnih implanata (95% uspeha za zubne implante na donjoj vilici i 90% uspeha na gornjoj), mogu se javiti potencijalne komplikacije kojih bi trebalo da budete svesni, jer se one mogu desiti bilo kome, pa čak i posle uspešne operacije.

Dešava se čak i da prođe nekoliko godina, a da osoba nema nikakvih problema.

Neke komplikacije mogu biti relativno male i lake za ispravljanje, dok neke mogu biti velike i rezultirati gubitkom implanta ili čak propadanjem zubne kosti.

Šta je peri-implantitis i zašto se javlja?

Dokazano je da prvi faktor koji uzrokuje probleme sa implantima predstavlja nagomilavanje bakterija, što može uzrokovati vrlo neprijatno i bolno oboljenje koje se naziva peri-implantitis.

Može se desiti da osoba nema problema sa implantima i po nekoliko godina, ali sve je više istraživanja i tekstova koje dokazuju da peri-implantitis u stvari predstavlja svojevrsnu tempiranu bombu u našem organizmu.

Indikacije su da će se peri-implantitis pojaviti u čak 47% slučajeva  barem jednom u toku života osobe koja je ugradila implante.

Peri-implantitis napada tkiva oko šrafa implanta i slično kao paradontoza rezultira propadanjem vilične kosti. Takođe je važno znati da kolonije bakterija u usnoj duplji negativno utiču na zdravlje ostalih organa u telu.

Kada već dođe do ovakve situacije, obavezna je hirurška intervencija koja uključuje podizanje zubnog mesa oko implanta kako bi se očistila infekcija. To nije ni malo prijatan i jeftin proces, a oporavak zna da bude dugotrajan i bolan.

Emmi-dent četkica za zube

Jedini 100% efikasan način da sačuvaš svoje desni i održavaš zubne implante

Zašto se javljaju infekcije u implantima?

I kod najskupljih i najkvalitetnijih implanata procep koji se nalazi između titanijumskog šrafa i krunice je na nivou mikrona. Međutim, i taj mikroprocep (2,45 mikrona) je dovoljno “velik” da lako mogu da se stvore gnezda bakterija u njemu.

Koliko god mi redovno održavali higijenu i koristili sva do sada dostupna sredstva, nikako ne možemo očistiti implante na mikro nivou i ispod desni.

Da li postoji trajno rešenje problema?

Istraživanja pokazuju da redovno otklanjanje plaka može biti odlična prevencija peri-implantitisa, ali ni to nije 100% garancija da vam se problem neće javiti u budućnosti.

Zubni konac, specijalne paste za zube, waterpik aparati, električne četkice, dentalne četkice,… Ništa od ovoga što ste do sada koristili ne može 100% očistiti vašu usnu duplju, zube, a pogotovo ne implante ispod nivoa desni.

Sve ovo što smo nabrojali vam može pomoći da očistite površinu zuba, ali ne mogu očistiti ono što se nalazi ispod površine vašeg implanta i oko titanijumskog šrafa.

Čak i prilikom spoljašnjeg čišćenja, do sada sa već postojećim metodama niste nikada u potpunosti uspeli da uklonite naslage bakterija i plaka.

Jedino i 100% fikasno rešenje za besprekorno održavanje implanata i sprečavanje pojave peri-implantitisa predstavlja dentalna higijena ultrazvučnim čišćenjem za svakodnevnu negu.

Emmi-dent deluje na implante

Kako deluje Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube na implante?

Emmi-dent revolucionarna ultrazvučna četkica za zube na potpuno bezbedan i efikasan način uništava sve bakterije koje prete vašem implantu i čak i one bakterije koje su već počele da vam prave problem.

 

Moćni nano-mehurići

Ultrazvuk u sadejstvu sa specijalnom ultrazvučnom kremom za zube stvara nano-mehuriće (mehurići paste su na nivou nano metra) koji zbog ultrazvučnih oscilacija (96 miliona u minuti) implodiraju* i uništavaju sve bakterije.

 

Čišćenje mikro prostora

Nano-mehurići ulaze u sve procepe, pa čak i u spoj između implanta i krunice, jer su mnogo manji od njega. Standardna pasta za zube nema toliko male mehuriće koji mogu očistiti sve procepe od bakterija.

 

Dubinsko dejstvo do 12 mm

Ultrazvuk prodire do dubine od 12 mm u vaše desni, pa tako njegove oscilacije i nano mehurići dopiru i do šrafa i uništavaju sve prisutne bakterije.

Pogledajte video i saznajte detalje o načinu rada i impresivnim rezultatima Emmi-dent ultrazvučne četkice. Nemački inženjer koji je usavršio ovaj revolucionarni proizvod odgovara na najčešće postavljana pitanja.

Kako Emmident uništava bakterije koje napadaju implante

Zašto da koristim Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube?

Evo šta dobijate ukoliko redovno koristite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube kako bi sačuvali vaše implante:

 

Blistavi i besprekorni implanti

S obzirom da Emmi-dent besprekorno skida sve mrlje od hrane i obojenih pića, imaćete lep osmeh, baš kao i prvog dana.

 

Uništavanje svih bakterija do 12 mm u dubinu tkiva

Ultrazvuk zajedno sa specijalnom Emmi-dent pastom besprekorno čisti površinu zuba i implanata (čak i na nepristupačnim mestima u usvoj duplji – mikroprocepi u gleđi, proredi između zuba,…). Jedinstven je u svetu po tome što čisti dubinski – tj unutar tkiva desni do 12 mm, pa uništava sve bakterije koje su se nagomilale oko šrafa implanta i u mikro-prostoru između krunice i šrafa, a koje su izazivači upalnih procesa u desnima.

 

Bolja prokrvljenost i jače desni

Mikromasažom pomoću ultrazvuka povećava se prokrvljenost u tkivu, čime se sprečavaju upalni procesi. Takođe, četkica pomaže bržoj regeneraciji tkiva desni ukoliko je već došlo do upale .

 

Svež dah i veće samopouzdanje

Ukoliko postoji neprijatan zadah, on nestaje zajedno sa bakterijama.

 

Ušteda vremena i novca

Više nema potrebe za čestim tretmanima i skupim lečenjima tegoba sa implantima. Emmi-dent štedi vaš novac, lišava vas bola i produžava vek trajanja vašim implantima. 

 

Rešenje za celu porodicu

Ovaj aparat može korisiti cela vaša porodica ukoliko svaki član ima svoj ultrazvučni nastavak (četkicu). Dovoljno je da odaberete bilo koji od porodičnih setova koji vam odgovara.

Kako da kupim Emmi-dent ultrazvučnu četkicu za zube?

Posetite našu online prodavnicu i odaberite set koji vam najviše odgovara.

Odaberi svoj set

Naruči Emmi-dent ultrazvučnu četkicu već sada i sačuvaj svoje desni i implante

 

Back To Top