Skip to content

5 razloga zašto su ultrazvučne četkice za zube bezbedne za zdravlje

Da, uliva poverenje, deluje delotvorno, ali ako razmišljate da nabavite jednu, sigurno vam je ovo pitanje palo na pamet – da li je to zaista bezbedno?


Tehnologija primene ultrazvuka za svakodnevnu upotrebu je relativno nova i potpuno je normalno što ste zbunjeni i što postavljate niz pitanja.

Ovaj tekst vam nudi odgovor na najbitnije od svih njih – mogu li ove četkice da škode vašem zdravlju?

 

Šta vas može zbunjivati?

Kada je u pitanju pranje zuba, već dugo ste uglavnom naviknuti na klasične ili električne četkice za zube.

Pojavile su se četkice koje su efikasnije, naprednije, ali u isto vreme mnogo drugačije. Četkica za zube sa ultrazvukom nudi vrhunsku negu zuba i desni kakva do sada nije bila moguća.

Evo sa kojim se pitanjima najčešće suočavamo kada razmišljamo o Emmi-dent četkicama za zube.

 

Pitanje broj 1. – Strah

Mogu li nešto da oštetim?

Šta ako mi se pogorša stanje u ustima i ako upala desni postane još gora? Šta ako me afta bude još više bolela?

Kako ultrazvučni talasi deluju na moje zube i desni?

 

Šta treba da znate?

Ultrazvuk i njegova svojstva su ozbiljno i temeljno ispitivani. Tek nakon obimnih istraživanja i zabeleženih kliničkih iskustava zaključeno je da nema dokaza da ultrazvuk koji se koristi u medicinske svrhe može da šteti vašem zdravlju.

Da to nije tako, Svetska Zdravstvena Organizacija (WHO) ne bi dozvolila primenu ultrazvuka u medicini. Sigurno vam je poznato da se ultrazvuk naveliko koristi u dijagnostici, kod medicinskih pregleda, ali i u terapijske svrhe.

Pored toga, ultrazvučni talasi su poznati po svom antibakterijskom dejstvu zbog čega se koriste za sterilizaciju medicinskih instrumenata. Upravo to dejstvo je vrlo bitno za ultrazvučne četkice za zube – ovi talasi omogućavaju potpuno uklanjanje bakterija.

Dakle, jačina ultrazvuka koju emituju Emmi-dent četkice je mnogo slabija od ultrazvuka kojim vam vaš stomatolog skida zubni kamenac. U pitanju je tzv meki ultrazvuk koji je potpuno bezbedan za vaše zdravlje, a poguban je samo za naslage plaka i bakterije.

 

Pitanje broj 2 – Kako Emmi-dent četkice rade?

Emmi-dent ima ugrađen piezzo čip u glavi četkice koji emituje ultrazvučne talase. Ovi talasi imaju za zadatak da vašim zubima i desnima u kombinaciji sa specijalnom Emmi-dent pastom za zube pruže najnapredniju negu tako što omogućavaju uklanjanje bakterija iz najskrivenijih, najsitnijih šupljina u vašoj usnoj duplji, pa čak i do 12 mm ispod površine desni.

96 miliona oscilacija u minuti detaljno uklanja sve bakterije sa površine vaših zuba i unutar desni bez pokreta i agresivnog trljanja koje šteti vašoj zubnoj gleđi i nanosi bol kada imate neki upalni proces.

Evo detaljnije objašnjenje u videu:

https://www.youtube.com/watch?v=Et9CfOc0YqY

Pitanje broj 3 – Kako da budem siguran/-na?

Ultrazvuk u Emmi-dent četkicama JESTE bezbedan. I to nije pretpostavka, već naučno dokazana tvrdnja. Još 1992. ultrazvuk jačine 1,6MHz je odobren za korišćenje u stomatologiji. Odobrenje za ovakvu primenu ultrazvuka najpre je došlo od US FDA organizacije (The Food and Drug Administration), a NEMA (National Electrical Manufacturers Association) je donela set propisa kojima se uređuje proizvodnja četkica za zube kako bi se otklonila svaka sumnja u bezbednost i efikasnost.

 

Pitanje broj 4 – Mogu li mi Emmi-dent četkice pomoći?

Apsolutno.

Ultrazvučni talasi jačine od 1.0 do 3.0 MHz ne samo da su bezbedni vaše zdravlje, nego se koriste i u terapeutske svrhe, jer pospešuju oporavak kada je tkivo zahvaćeno infekcijom.

To znači da, u slučajevima kada se suočavate sa gingivitisom ili aftama, ultrazvuk ubrzava ozdravljenje. Ultrazvučni talasi pospešuju prokrvljenost i poboljšavaju mikro cirkulaciju tkiva, čime omogućavaju lakšu i bržu regeneraciju.

Desni koje su bile bolne i upaljene sada se brže oporavljaju. Pri tome, nećete ih povređivati i dodatno iritirati, jer Emmi-dent omogućava uklanjanje bakterija bez bolnih pokreta trljanja. Dovoljno je da samo nežno prislonite vlakna četkice na vaše zube i desni na nekoliko sekundi.

 

Ultrazvučne četkice za zube su delotvorne:

kada se suočavate sa krvarenjem desni,
kod početnih stadijuma paradontopatije (ukoliko imate napredne faze, sprečiće dalji razvoj oboljenja)
kod uklanjanja naslaga plaka
ubrzano zarastanje afti
u borbi protiv kamenca (ako imate kamenac, preporuka je da ga prvo uklonite kod stomatologa, a da potom Emmi-dent-om održavate stanje tj sprečite stvaranje novih naslaga).
ako imate zubne implante, jer korišćenjem ove četkice sprečavate pojavu peri-implantitisa

 

Pitanje broj 5 – Da li su zaista praktičnije?

Nije samo intenzitet ultrazvuka ono što ove četkice čini bezbednim i efikasnim.

Pored toga što o njenim rezultatima svedoče brojni korisnici, proizvođač Emmi-dent četkica je imao na umu sve vaše potrebe i potrudio se da vam njihovo korišćenje učini prijatnim i što efikasnijim. Dovoljno je da samo nju svakodnevno koristite dva puta dnevno i da obezbedite sebi potpunu negu, jer ona čisti tamo gde ni jedno drugo sredstvo za oralnu higijenu ne može dopreti. 

Takođe je pogodna za korišćenje kod osoba sa posebnim potrebama i psihičkim smetnjama zbog toga što nije potrebno agresivno trljanje koje često može da izazove stresnu reakciju u tim slučajevima. 

Evo šta sve dobijate korišćenjem Emmi-dent četkica za zube:

 

Nega zuba i desni BEZ pokreta TRLJANJA 

Ne treba zanemariti to koliko su vaše desni, kada su pod upalom, osetljive i koliko ih obično pranje zuba uznemirava i nanosi bol.
Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube vam omogućavaju uklanjanje bakterija bez pokreta i trljanja koji mogu da iritiraju vaše desni, dodatno ih povrede ili čak oštete zubnu gleđ.

 

Terapijsko dejstvo

Ultrazvuk deluje terapijski i mikrocirkulacijom podstiče prirodan proces samoregeneracije tkiva. Ubrzava oporavak i pomaže vam da se što pre otarasite bola, otoka i crvenila

Antibakterijsko dejstvo

Upala često sa sobom nosi i neprijatan zadah. Kako uništavanjem bakterija vremenom nestaje upala, tako nestaje i neprijatan zadah. Ukoliko su posledica neprijatnog zadaha naslage bakterija na jeziku, možete i jezik dodatno tretirati četkicom, 

 

Još više komfora

Od trenutka kada je uključite, na svakih 6 sekundi vas četkica zvučnim signalom obaveštava kada možete da promenite oblast zuba koju tretirate. Preporuka je da na obolelim mestima držite četkicu i duže, pa je potpuno u redu da sačekate nekoliko ciklusa zvučnog obaveštenja pre nego što je pomerite na drugu oblast zuba i desni (nema vremenskog ograničenja korišćenja četkice, ali kod upale desni četkicu na obolelim mestima možete držati i oko 30 sekundi). 

Naručite svoju Emmi-dent četkicu ili nas kontaktirajte ako su vam potrebni još neki odgovori.

Emmi-dent četkica za zube

Naručite Emmi-dent ultrazvučnu četkicu već sada i sačuvajte zdravlje vaših zuba i desni

 

 

Ovaj članak ima 0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top