Skip to content

Verujete da brinete o higijeni zuba na najbolji način? Razmislite ponovo!

Verujete-da-brinete-o-higijeni-zuba-na-najbolji-moguci-nacin-razmislite-ponovo

Redovno vodite računa o zdravlju zuba? Svesni ste značaja oralne higijene i mislite da dovoljno posvećujete pažnju svojim zubima i desnima?

Ukoliko ulažete vreme i novac kako biste osigurali zdrav i lep osmeh i izbegli komplikacije koje mogu ne samo uticati na zdravlje vaših zuba, već i na zdravlje celokupnog organizma, razmislite da li je dovoljno efikasno to što činite.

Istraživanja upozoravaju na to da je borba protiv dentalnih oboljenja jedan od najtežih izazova sa kojima smo danas suočeni.

 

Dentalna oboljenja – neprijatelj broj jedan!

Da li ste znali da su bolesti zuba oboljenja sa kojima se ljudski rod najčešće bori?

Dok je infekcija desni (gingivitis) nešto sa čime se svaki čovek makar jednom u svom životnom dobu susreo, paradentoza, kao posledica gingivitisa je oboljenje od kojeg u nekom trenutku života oboli čak 30% ljudi.

To je zabrinjavajuće veliki broj.

 

Kako je ovo moguće?

Svest o značaju oralne higijene je u poslednjih nekoliko decenija značajno razvijena. Zdravi i lepi zubi su želja svih nas i svi nastojimo da brinemo o njima na adekvatan način.

A ipak, rezultati istraživanja su i dalje poražavajući.

Ako mi i većina ljudi iz našeg okruženja posvećujemo pažnju zdravlju zuba, kako je moguće da gotovo svako od nas mora da se suoči sa nekim dentalnim problemom kad tad?

 

Ako smo, dakle, preduzeli sve što nam je na raspolaganju da zaštitimo svoje zube, a ipak smo izloženi mogućnosti da se borimo protiv upale, karijesa ili paradentoze, u čemu je greška?

 

Tradicionalni načini za čišćenja zuba jednostavno nisu dovoljni

I to je glavni problem kada su u pitanju dentalna oboljenja.

Ona potiču od bakterija u našim ustima, a one čine čak 80% ukupnog broja bakterija u našem organizumu.

To je veliki broj uzročnika oboljenja sa kojim se nije lako izboriti.

Bakterije se, pritom, nastanjuju u zubnim džepovima, razmaku između zuba i tu pospešuju nastanak plaka i razvoj različitih dentalnih oboljenja. I upravo tu leži njihova snaga, ali i naša slabost.

 

Obične i električne četkice za zube. Da li su one dovoljne?

Obične i električne četkice za zube podrazumevaju mehaničko čišćenje zuba trljanjem.

Glavni i osnovni nedostatak ovih četkica je u jednostavnoj činjenici da one mogu da nam omoguće čišćenje samo onih područja zuba i desni do kojih mogu da dopru. U razmacima između zuba i u mikroprocepu gleđi bakterije i dalje ostaju.

Pritom, ove četkice pružaju mogućnost isključivo površinskog uklanjanja bakterija. Potpuno uklanjanje podrazumevalo bi dubinski tretman čišćenja.

Ipak, tu se nevolje sa četkicama na koje smo navikli ne završavaju.

Ove četkice podrazumevaju i agresivno trljanje zuba koje može dovesti do toga da se ošteti zubna gleđ, pogotovo u kombinaciji sa abrazivnim sredstvima iz paste za zube.

Upravo zbog ovoga često pribegavamo dodatnim sredstvima za čišćenje zuba.

 

A šta je sa zubnim koncem?

Čišćenje zubnim koncem se preporučuje zbog toga što na taj način možete dopreti do oblasti gde četkice sa najtanjim vlaknima ne mogu.

Njihov osnovni cilj je da očiste međuzubne prostore u kojima se taloži plak.

 

 

Ipak, problem nastaje upravo kod korišćenja zubnog konca. Lako se desi da, umesto da uklonimo plak, čišćenjem zubnim koncem, plak samo potisnemo dublje u desni i tako izazovemo više štete nego koristi.

Ako tome dodamo činjenicu da trljanjem napred i nazad zubni plak možemo dodatno razmazati i tako stvoriti osnovu za njegovo širenje, biće nam jasno da ni ovo nije idealno rešenje.

O mogućnosti da povredimo desni i da ne govorimo.

 

Tečnost za ispiranje usta?

Iako im se ne može osporiti doprinos održavanju oralne higijene, tečnost za ispiranje usta, ipak, ne možemo nazvati najboljim načinom za čišćenje desni i zuba.

Istina je da nam tečnost za ispiranje usta pruža dragocenu pomoć u borbi protiv zubnih oboljenja. Ona pomaže u detoksikaciji čitave usne duplje i tako nam olakšava borbu sa aftama, ako se one jave.

Ipak, najnovija istraživanja bitno su dovela u pitanje upotrebu tečnosti za ispiranje usta. Još uvek je vrlo živa i aktuelna debata o tome da li se ona može povezati sa razvojem kancerogenih oralnih oboljenja.

 

Naročito je bitno da se posavetujete oko upotrebe tečnosti za ispiranje usta koja sadrže alkohol, jer njena upotreba može dovesti do toga da vaši zubi postanu preosetljivi i, samim tim, više izloženi opasnosti da obole.

Pored toga, ukoliko tečnost za ispiranje usta koristite odmah posle pranja zuba, one mogu oslabiti dejstvo paste za zube.

Dakle, bez obzira na sav naš trud, sredstva za čišćenje zuba koja imamo na raspolaganju nisu najbolje rešenje. Ukoliko želimo da poštedimo sebe bola, karijesa ili gubitka zuba, želimo obezbediti svojim zubima i desnima potpuniju negu.

 

Može li bolje od ovoga?

Može!

Činjenica da nam tradicionalni način čišćenja zuba ne pruža onakvu negu kakva nam je potrebna, dovela je do potrebe da se razviju bolje, daleko naprednije mogućnosti.

Zahvaljujući tome, nemački inženjeri su radili na implementiranju ultrazvučne tehnologije u oblasti oralne higijene.

Rezultat tog rada su Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube.

 

Šta sa njima dobijamo?

Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube predstavljaju najefikasniju negu koju možete priuštiti svojim zubima i desnima.

Ove četkice su zasnovane na primeni ultrazvučne tehnologije prilikom čišćenja zuba. Upravo one rešavaju sve nedostatke običnih četkica, zubnog konca ili sredstava za ispiranje usta.

 

 

1.      Potpuno uklanjanje bakterija

Sa Emmi-dent četkicama za zube više ne brinete o tome da li ste doprli do svakog mesta u usnoj duplji na kojem se skrivaju bakterije. Ultrazvučni talasi svojim delovanjem dopiru i do najmanjih šupljina, procepa, zubnih džepova, pa čak i do 12 mm unutar tkiva.

Obezbeđujete sebi ne samo površinsko, već i dubinsko uklanjanje bakterija!

 

2.      Bez neprijatnog trljanja

Ultrazvučne oscilacije koje proizvodi ova četkica daju nemerljivo bolji učinak od običnog trljanja standardnom ili električnom četkicom za zube. I do 96 miliona ultrazvučnih vazdušnih oscilacija u minuti omogućava vam prijatnu mikromasažu i bolju prokrvljenost desni. Potrebno je samo nežno da prislonite četkicu na vaše zube i desni, a ultrazvuk čini ostalo.

Uporedite to sa neprijatnim, mehaničkim trljanjem koje podrazumevaju sve druge četkice i razumećete zašto je ovo bolji način čišćenja zuba. Ovo je naročito važno za vas ukoliko imate osetljive i bolne desni. Čišćenje zuba je potpuno bezbolno, a nikad efikasnije.

 

3.      Bez abrazivnih pasti za zube

Zahvaljujući delovanju ultrazvuka, Emmi-dent pasta za zube stvara nano-mehuriće koji prodiru i u najsitnije procepe, a da pritom, zubna gleđ nije izložena opasnosti oštećenja.

 

4.      Bez dodatnih sredstava za čišćenje

Pošto garantuju potpuno uklanjanje bakterija, ne morate da koristite zubni konac ili tečnost za ispiranje usta. Ne samo da dugoročno štedite, nego izbegavate rizike koje oni sa sobom nose.

 

5.      I preventiva i terapija

Pored toga što omogućavaju najefikasniju zaštitu za vaše zube, Emmi-dent ultrazvučne četkice garantuju i blagotvorno terapeutsko dejstvo. Odstranjivanje kamenca, terapiju u slučajevima nastanka afti ili gingivitisa možete sami primeniti, a rezultat su vidljivi veoma brzo (kod afti za 1-2 dana, kod kamenca od 2-4 nedelje u zavisnosti od stanja, a kod gingivitisa već za 2 nedelje).

 

Odaberite najbolje!

To što su dentalna oboljenja toliko učestala, ne znači da treba odustati.

To samo znači da briga o zdravlju zuba treba da nam postane prioritet. I to, ujedno, znači da tradicionalni pristupi čišćenja zuba moraju da ustupe mesto potpunijem i adekvatnijem rešenju.

Zato odaberite najbolje i potrudite se da vas zaobiđu oboljenja sa kojima se najčešće suočavamo.

Emmi-dent ultrazvučne četkice za zube su način da zakoračite u budućnost u kojoj će statistika o zubnim oboljenjima biti značajno drugačija.

 

 

Ovaj članak ima 0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top