Skip to content

Vaše dete ne voli da pere zube? Evo 5 načina da to promenite.

Vaše-dete-ne-voli-da-pere-zube-evo-5-nacina-da-to-promenite

Briga o zdravlju zuba u ranom detinjstvu je osnova za zdravlje zuba u zrelom dobu. Zato se svi trudimo da decu naviknemo na redovno čišćenje zuba.

Ipak, naši mališani time nisu uvek oduševljeni.

Njihovi izgovori su neodoljivi i nepredvidivi, baš kao i oni sami. Jedne večeri će reći da im se spava, a već ujutru će negodovati, jer su željni igre. Nekima ne odgovara ukus paste, a ima i onih kojima pokreti četkicom smetaju.

Ako vam neki od ovih izgovora zvuče poznato i ni vaše dete ne voli da pere zube, onda je ovo tekst za vas.

Imamo 5 predloga kako da pranje zuba postane rutina na koju će se vaše dete lako i brzo navići.

 

1. Pretvorite obavezu u zabavu

Deci je dobra zabava prioritet svih prioriteta. Daleko ispred vaše želje da im zubi budu uvek zdravi. Da im pranje zuba ne bi bilo obaveza koja im je mrska – igrajte po njihovim pravilima!

Neka pranje zuba bude više zabava, nego obaveza.

Pustite neku pesmicu o pranju zuba pred spavanje. Na našu radost, ima ih mnogo. Igrajte sa njima, neka uživaju i neka to postane prava mala porodična žurkica. Uživaće mnogo više nego da im stojite nad glavom, brojite minute i naređujete.

Ne samo da će zavoleti da peru zube i radovati se tom redovnom ritualu, već na taj način zajedno stvarate lepe i vesele zajedničke uspomene.

2. Perite zube zajedno

Pokažite im da to nije ništa strašno, ni opterećujuće, da je to deo svakog našeg dana i deca će to onda tako i prihvatiti. Pokažite im svojim primerom.

 

 

Neka posmatraju pranje zuba kao i ručak, pranje ruku, presvlačenje i druge svakodnevne radnje – to se jednostavno radi i to je to.

Emmi-dent vam predlaže set za negu zuba za celu porodicu, kako biste u ovu avanturu krenuli svi zajedno.

 

3. Pronađite pastu koja im odgovara

Ukus paste je vrlo bitan za naše mališane.

Bez obzira na to što se brojni proizvođači trude da paste za decu budu prijatnog i blagog ukusa, neće svako dete na njih isto reagovati.

Naša deca su različita i takvi su i njihovi ukusi. Isprobavajte paste za zube za decu dok ne pronađete onu koja se vašem detetu najviše dopada. Kada je jednom pronađete, rešili ste već pola problema.

Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube za decu

 

Emmi-dent dečija pasta za zube je jedna od onih koju deca brzo zavole. Ne sadrži gluten, dolazi u veseloj tubi i sjajnog je ukusa. Pokušajte, uvereni smo da će im se svideti.

 

4. Neka pranje zuba bude prijatno iskustvo za vaše dete

Pored toga što im pranje zuba predstavlja obavezu, pa ga zato često izbegavaju, deci često smetaju pokreti četkicom koji mogu biti grubi i agresivni, pogotovo ukoliko im se zubići počinju klimati.

Srećom, postoji rešenje i za to. Možete pokušati sa što mekšim četkicama za zube.

Ipak, Emmi-dent vam nudi alternativu čišćenja zuba bez trljanja!

 

 

Ultrazvučne četkice za zube ne zahtevaju pokrete, dovoljno je da ih dete nežno prisloni na zubiće i ultrazvučni talasi će obezbediti potpunu čistoću i uklanjanje bakterija.

Ponudite im ovakav način čišćenja zuba. Ako je vaš mališan do sada već negodovao zbog trljanja zuba četkicom, ovim novim načinom će biti oduševljen!

 

5. Neka vaše dete eksperimentiše sa pranjem zubića

Možda ćete poželeti da vi operete zube detetu, ukoliko je ono malo.

Iako će vas možda nespretni pokreti vašeg mališana uznemiravati, pustite ga i ohrabrite. Tek kada završi, ako mislite da treba, pomozite mu. Ali ga pre toga pohvalite, podržite, recite mu koliko ste ponosni što samo brine o sebi. Vašem mališanu će to prijati i poželeće da sledeći put ponovo pokaže da je veliki i odgovoran.

 

 

I u tome će vam ultrazvučne četkice biti od velike pomoći. Ultrazvučni talasi dopiru do najsitnijih proreda između zuba i potpuno uništavaju bakterije bez pokreta i trljanja.

Saznajte više kako Emmi-dent četkice mogu pomoći Vašem detetu. To je potpuno nov način da vašem detetu sačuvate zdrave zube, postavite temelje za njihovo zdravlje u budućnosti i pomognete im da pranje zuba zavole još u ranom detinjstvu.

Ovaj članak ima 0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top