Skip to content

Ovo vam proizvođači četkica za zube sigurno neće reći

Ovo-vam-proizvodjaci-cetkica-za-zube-sigurno-nece-reci

Jeste li znali da vaša četkica za zube može biti pravi izvor neprijatnosti? Ne verujete nam? Razmislite o ovim stavkama…

 

Dobrodošle, bakterije!

Vaša četkica za zube je stanište brojnih bakterija, uključujući i, nimalo prijatnu, ešerihiju koli, ili, ništa manje neprijatnu, stafilokoku.

Bakterije su i inače prisutne u našim ustima u velikoj meri (80% svih bakterija koje se nalaze u našem telu su upravo u našim ustima), a četkica za zube može biti način da se taj broj poveća.

 

 

Ovo ne znači neminovno da ćete se, zbog upotrebe četkice za zube na kojoj se nalaze bakterije, razboleti, ali svakako upozorava na činjenicu da treba ozbiljno voditi računa o čistoći vaše četkice. Mada, najnovija istraživanja sve više povezuju bakterije iz usta sa pojavom nekih vrsta raka.

 

Bol prilikom pranja zuba

Naučnici upozoravaju da tradicionalno pranje zuba može dovesti do toga da se bakterije, pokretima četkice (naročito kada je u pitanju električna četkica za zube), zapravo, pribiju uz desni ili zavuku ispod njih.

Ovo je vrlo pogodna situacija za ubrzani razvoj infekcije, zbog koje vaše desni postaju osetljivije i zbog koje pranje zuba za vas može postati prava bolna neprijatnost.

 

Neprijatelji zubne gleđi

Naravno da neće svaka četkica za zube oštetiti zubnu gleđ. Vaš cilj je da uklonite plak sa zuba, ali, ukoliko odaberete previše tvrdu četkicu, lako se može desiti i da se vremenom ošteti zubna gleđ.

 

 

Ovo naročito važi za starije osobe, budući da naša zubna gleđ s godinama postaje sve tanja i podložnija oštećenjima. A kada se zubna gleđ jednom ošteti, unutrašnjost zuba ostaje izložena napadima bakterija zbog čega se zub neizbežno kvari i propada.

 

Što dalje od toaleta

Verovatno da i vi, kao većina nas, zube perete u kupatilu u kojem je i wc šolja. To je, naravno, često neizbežno, ali treba da znate da to nije baš idealno mesto za četkicu za zube.

Iako vam se čini da je vaša četkica za zube dovoljno daleko od wc šolje – udaljite je još više. Iznenadlili biste se koliko lako do vaše četkice za zube dopru čestice koje nikako tu ne biste želeli da budu.

 

Menjajte ih što češće

Pranje zuba starom četkicom za zube ne samo da nije efektno, nego može da bude i štetno. Ko bi želeo da očisti trpezarijski sto prljavim kuhinjskim ubrusom? Niko. Zato ne treba ni zube prati starom četkicom.

 

 

Ne samo da se čišćenje ne može obaviti na pravi način, već će vas istrošena i značajno omekšala čekica zavarati pa ćete, makar i nesvesno, pokušavati da perete zube agresivnije i da ih trljate jače. Već smo govorili o tome da to može oštetiti zubnu gleđ, dovesti do osetljivosti zuba i oboljenja desni.

 

Ne koristite poklopac za četkicu za zube

Verujemo da ste, dok ste čitali o blizini wc šolje, pomislili da bi poklopac za četkicu bio pravo rešenje. Nažalost – nije tako.

Četkica je, nakon pranja zuba, još uvek mokra i ako je, tako mokru, poklopite i ostavite na zatvorenom, to samo može pospešiti razvoj bakterija. Vlaga na vlaknima je idealno okruženje za njih. Bolje je ostaviti četkicu za zube na otvorenom.

 

One, ipak, ne ispunjavaju svoju svrhu u potpunosti

Ovo sigurno već znate. Ma koliko tanana vlakna četkice bila i ma koliko ih unapredili, četkice za zube jednostavno ne mogu nikada vašim zubima obezbediti potpunu čistoću.

Menjajte ih redovno, držite na otvorenom, udaljite od wc šolje, odaberite idealnu čvrstinu četkice i opet će stvari isto stajati – obične četkice za zube ne mogu da uklone sve bakterije koje se nalaze u vašim ustima. One čiste samo 60% površine vaših zuba, i to nedovoljno dobro.

 

 

One vas često obavezuju da koristite i zubni konac ili sredstvo za ispiranje usta. Ili, najčešće, i jedno i drugo.

 

Kako izbeći ove probleme?

Tradicionalne četkice za zube nikako nisu savršene.

Ako želite ZAISTA čiste zube i ako želite da ZAISTA uklonite sve bakterije, moraćete da potražite bolje rešenje.

Upravo su ovi nedostaci bili razlog da se radi na osmišljavanju naprednije i efektnije četkice za zube koja prevazilazi sve probleme sa kojima se oni koji brinu o zdravlju svojih zuba suočavaju.

Zato danas postoje Emmi-dent ultrazvučne četkice koje su potpuna revolucija u oblasti nege zuba u svetu.

 

Revolucionarna tehnologija za potpuno uklanjanje bakterija

Baš zbog toga što obične četkice za zube ne mogu da nam ponude stopostotnu zaštitu od bakterija, tragalo se za boljim rešenjem i ono je pronađeno u primeni ultrazvuka u oblasti svakodnevne higijene zuba.

Emmi-dent ultrazvuučna četkica za zube - revolucija u dentalnoj higijeni

 

Ultrazvučni talasi uništavaju apsolutno sve bakterije i za njih najsitniji razmak između zuba,kao i mikropukotine u gleđi, ne predstavljaju nikakav problem, za razliku od tradicionalnih četkica. Ove četkice, zapravo, idu i korak dalje, jer omogućavaju i dubinsko čišćenje – prodiru i do 12mm ispod površine tkiva.

 

Štite zubnu gleđ

Emmi-dent četkice za zube ne čiste zahvaljujući trljanju, već zahvaljujući ultrazvučnim talasima koje emituju. One vam pružaju besprekorno čišćenje zuba – BEZ POKRETA TRLJANJA I BEZ BOLA.

 

Zbog toga nećete morati da brinete za to hoćete li pranjem oštetiti zubnu gleđ. Ona će biti potpuno bezbedna i negovana. Plak i kamenac su uklonjeni, a zubna gleđ zaštićena.

I dok pokreti i trljanje kod običnih četkica mogu stvoriti uslove za razvoj gingivitisa, kod Emmi-dent četkica za zube ne samo da izbegavate tu opasnost, nego je, ukoliko je do razvoja infekcije već došlo, njihovo dejstvo terapijsko. Ovo se dešava zbog toga što ultrazvučni talasi pospešuju prokrvljenost upaljenog tkiva i omogućavaju njegov brži oporavak.

 

Zdravi zubi za celu porodicu

Emmi-dent četkice imaju još jednu prednost u odnosu na tradicionalne četkice za zube – potpuno su bezbedne. Mogu ih koristiti i deca i odrasli i svi zajedno uživati u neodoljivom osmehu.

Nemojte čekati da problemi eskaliraju– obezbedite najpouzdaniju higijenu zuba za vas i celu vašu porodicu.

 

 

Od zdravih zuba mnogo toga zavisi

Od njih zavisi naše samopouzdanje, naš osećaj zadovoljstva i naše zdravlje u celosti. Imati i sačuvati zdrave i lepe zube nije lako. Ali ako u tome uspete, obezbedili ste sebi mnogo razloga da se osmehujete. Ako to omogućite i sebi i svojoj porodici – vaša će sreća biti potpuna.

Nemojte više razmišljati o tome da li su i koliko vaši zubi čisti i negovani. Zaboravite na brigu o tome da li ste odabrali dovoljno dobru četkicu. Odaberite najbolju i osećajte se sigurno.

Saznajte više o Emmi-dent četkicama za zube, pozovite nas i odgovorićemo na sva vaša pitanja.

Ovaj članak ima 0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top