Skip to content

Ovako se postiže 100% efikasno pranje zuba kod pasa!

Ovako-se-postize-efikasno-pranje-zuba-kod-pasa

Sećate li se kako su nam govorili da su usta psa čistija od naših i kako njihova pljuvačka može da ima dezinfekciono dejstvo?

Ako ste možda pomislili da je to dovoljno da vaš ljubimac izbegne probleme sa bolestima zuba – moramo vas razočarati.

Istraživanja pokazuju drugačije. Čak 85% pasa i mačaka do četvrte godine života oboli od nekog zubnog oboljenja. To je procenat o kojem treba ozbiljno da razmislite, ako vam je stalo ne samo do zdravlja zuba vašeg ljubimca, već i do njegovog celokupnog zdravstvenog stanja.

Ovaj procenat nam ujedno pokazuje da smo skloni tome da zanemarimo brigu o dentalnoj higijeni naših ljubimaca.

Brinemo o njima, vodimo ih u šetnju, vodimo računa o njihovoj ishrani, a ipak, ovaj procenat upozorava na to da, ma koliko se trudili oko njih, brigu o zdravlju zuba lako zanemarimo.

 

Zbog čega je pranje zuba kod pasa, ali i mačaka toliko bitno?

Zbog toga što nam je do zdravlja i sreće naših ljubimaca uvek stalo. Problemi sa zdravljem zuba i desni muče naše ljubimce isto kao i ljude.

Najpre se ljubimac suočava sa lokalnim i vrlo konkretnim problemima. Plak, kamenac, upala desni dovode do bola, nervoze, krvarenja desni, pa čak i ispadanja zuba.

Ali tu nevolje ne prestaju. Dentalni problemi mogu dovesti do infekcija i oboljenja koja opterećuju srce, jetru, bubrege i tako ugrožavaju celokupno zdravlje našeg ljubimca.

Zato je vrlo važno da brigu o zdravlju zuba vašeg najboljeg prijatelja shvatite veoma ozbiljno i da je nikako ne zanemarite.

 

Šta podrazumeva pravilna nega zuba kućnih ljubimaca?

Loša vest je da su dentalni problemi kod kućnih ljubimaca vrlo čest problem. Veterinari će vam reći da je to najčešće dijagnostikovan problem na redovnim pregledima.

Dobra vest je ta da su u pitanju problemi čiji je nastanak moguće izbeći ako se posvetite preventivi i redovnoj nezi zuba i desni vašeg kućnog ljubimca.

Evo šta podrazumeva pravilna nega zuba kućnih ljubimaca:

 

1. Redovno perite zube svom kućnom ljubimcu

Ovo je zapravo jedan od razloga za to što su bolesti zuba i desni kod kućnih ljubimaca toliko česti – čišćenje zuba kućnom ljubimcu je do nedavno velikom broju vlasnika jednostavno delovalo nepotrebno i, u najmanju ruku, neobično.

 

 

Na svu sreću, vlasnici širom sveta sve više uviđaju značaj redovnog pranja zuba kod pasa i prihvataju ovo kao obaveznu rutinu.

Nije neophodno čistiti im zube svakog dana, ali je, naravno, poželjno da to bude što ćešće. Svakako bi valjalo da to radite barem dva-tri puta nedeljno. Tako omogućavate svom psu redovnu zaštitu i mogućnost da oboli svodite na minimum.

 

Počnite dok je vaš ljubimac još mali!

Bilo bi dobro da sa redovnim pranjem zuba počnete što ranije, a najkasnije između šestog i devetog meseca. Ovo je period kada se kod vašeg ljubimca mlečni zubi zamenjuju stalnim zubima i ako tada započnete sa preventivnim delovanjem, mogućnost da oboli od nekog dentalnog oboljenja je svedena na minimum.

Pored toga, vaš ljubimac se, uz pravilan tretman, brzo privikava na redovno pranje zuba i to mu postaje rutina.

Ukoliko je vaš ljubimac već veliki, ne dajte se obeshrabriti. Možda će mu na početku biti neobično, ali će mu poverenje koje ima u vas i vaš samouveren pristup sigurno olakšati prihvatanje nove rutine.

 

Četkica za zube je vrlo bitna!

Kao što je potrebno da dobro razmislite kada birate četkicu za zube za sebe, potrebno je da to uradite i kada birate četkicu za zube za svog ljubimca.

Veliki broj četkica na tržištu ne odgovara potrebama vašeg kućnog ljubimca. Postoje one koje su pretvrde, ili premekane, one mogu biti i prevelike, u zavisnosti od starosti kućnog ljubimca, ali je ubedljivo najčešći problem sa standardnim četkicama za zube u tome što one ne omogućavaju potpuno uklanjanje bakterija.

Dakle, potrebna vam je četkica koja garantuje stoprocentno odstranjivanje bakterija, ako želite da vašem ljubimcu pružite potpunu preventivu.

 

Odaberite pravu pastu za zube

Odabir prave paste za zube je vrlo bitan. Nipošto ne smete koristiti pastu za zube koja je predviđena za ljude! Većina pasti koje ljudi koriste sadrži fluorid, koji na pse može imati toksično dejstvo!

Na tržištu se danas može naći veliki izbor pasti za zube koje su namenjene pranju zuba kućnih ljubimaca.

Ipak, i tu budite oprezni. Vrlo je bitno da odaberete pastu za zube koja ne oštećuje zubnu gleđ vašeg ljubimca, bezbedna je, a omogućava što efikasnije odstranjivanje bakterija.

 

Učinite mu pranje zuba prijatnim

Iako je čišćenje zuba neophodno i iako to radite za dobro svog ljubimca, nema razloga da to za vašeg prijatelja bude neprijatno iskustvo. Vi želite da mu pomognete, a ne da ga uznemirite ili povredite. I što mu bezbolniji tretman pranja zuba omogućite, to vam je vaš ljubimac zahvalniji.

 

 

Šta je najbolje rešenje?

Iako na tržištu pronalazite veliki broj četkica i pasti za zube za pse, ukoliko želite najpotpuniju negu zuba vašeg mezimca, opredelite se za Emmi-pet ultrazvučnu četkicu za zube i Emmi-pet pastu.

 

Šta vam Emmi-pet ultrazvučne četkice za zube omogućavaju?

Emmi-pet četkice za negu zuba kućnih ljubimaca nastale su kao rezultat primene ultrazvučne tehnologije u stomatologiji i po tome su apsolutno jedinstvene na tržištu.

Evo šta one obezbeđuju vašem ljubimcu:

 

Potpuno uklanjanje bakterija, plaka i kamenca

Primena ultrazvučnih talasa omogućava stoprocentno uklanjanje bakterija. To vam nijedna druga četkica za zube ne može priuštiti! Standardne četkice za zube omogućavaju čišćenje samo onih područja do kojih četkica dopire.

Emmi-pet četkica za zube, zahvaljujući ultrazvučnim talasima potpuno uklanja bakterije i plak, a vremenom i kamenac – BEZ USPAVLJIVANJA! Ultrazvuk prodire i do najsitnijih proreda, mikroprocepa u gleđi, zubnih džepova i ne ostavlja mogućnost da se bakterije zadrže bilo gde. Samim ti, neprijatan zadah vašeg ljubimca u potpunost nestaje.

 

 

I ne samo to! Zahvaljujući ultrazvučnim talasima, pranje zuba sa Emmi-pet četkicom omogućava i dubinsko čišćenje – ultrazvučne oscilacije prodiru i do 12 mm ispod površine tkiva desni i tako uklanjaju bakterije do kojih obične četkice nikako ne mogu dopreti. Na ovaj način rešava se upala desni i paradentoza kod pasa i  mačaka.

 

Emmi-pet pasta za zube – dugoročno isplativ izbor za potpuno čiste zube kućnog ljubimca

Emmi-pet četkica za zube u kombinaciji sa Emmi-pet pastom za zube proizvodi nano-mehuriće koji prodiru i do najsitnijih i najskrivenijih razmaka između zuba. Zahvaljujući ovom procesu, nema mesta u ustima vašeg ljubimca na kojem bakterije mogu da se sakriju.

Pored toga, kada se opredelite za Emmi-pet pastu za zube, izbegavate opasnost od fluorida ili abrazivnih sredstava koji ugrožavaju zdravlje vašeg ljubimca, ili oštećuju zubnu gleđ.

 

Prijatno, bezbedno i bezbolno čišćenje zuba – bez stresa za vas i ljubimca

Emmi-pet četkica i pasta za zube su najefikasniji izbor ako želite potpunu čistoću zuba i zdrave desni vašeg ljubimca, bez stresa i uznemiravanja.

Zašto kućni ljubimci brzo prihvataju čišćenje zuba ako ga obavljate Emmi-pet četkicom i Emmi-Pet pastom za zube?

Zato što im tako pružate negu zuba bez agresivnih pokreta i trljanja, a ukus Emmi-pet paste za zube jednostavno obožavaju!

Da, dobro ste pročitali – bez pokreta i trljanja.

Kako je to moguće?

Ultrazvučni talasi, zapravo, sami obave posao, bez uznemiravanja vašeg prijatelja. Dovoljno je da nežno prislonite Emmi-pet četkicu na zube vašeg ljubimca i zadržite je tu neko vreme (najmanje 10 sekundi). I to je sve. Zahvaljujući ultrazvuku, bakterije su uništene bez ijednog grubog pokreta.

 

Bolje sprečiti nego lečiti

Činjenica da su zubna oboljenja kod kućnih ljubimaca toliko učestala jasno nam ukazuje na dva problema:

Uobičajeni način pranja zuba nije dovoljan
• Preventivno održavanje čistoće zuba je ključno, ali je do sada bilo vrlo komplikovano

Emmi-pet četkice za zube za kućne ljubimce rešavaju i jedan i drugi problem.

Ovo je jedina četkica za zube koja vam omogućava potpuno uklanjanje bakterija i, samim tim, predstavlja najbolju moguću preventivu.

Ne dozvolite da se vaš ljubimac suočava sa kamencem, bolom, krvarenjem, gubitkom zuba i ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Rešenje postoji i dolazi kao rezultat najnaprednije primene ultrazvuka u oblasti stomatologije.

To rešenje su Emmi-pet četkica i pasta za zube za kućne ljubimce.

Emmi-pet set ultrazvučne četkice za zube za kućne ljubimce
Emmi-pet set ultrazvučne četkice za zube za kućne ljubimce

 

Vaš ljubimac zaslužuje najbolje i nema razloga da mu najbolje ne priuštite!

Ovaj članak ima 0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top