Skip to content

Kako sam rešio upalu desni i počeo sa svojim stomatologom da se viđam samo na kafi

Zovem se Zoran Petrović i želeo bih sa što više ljudi da podelim svoje iskustvo kako sam rešio problem sa upalom desni i paradentozom. Samo ja znam kroz šta sam sve prošao, koliko sam dugo tragao za rešenjem i koliko sam bio očajan. Imam potrebu da pišem sve ovo, jer bih i sam voleo da je neko sve ovo meni rekao odmah na početku. Dosta mi je kojekakvih prevara na internetu i muka od svih tih priča o magičnim biljakama ili proizvodima! Tako bih uštedeo mnogo protraćenog vremena i bačenih para.

 

Zoran Petrović, slikar

Od svoje 46. godine se mučim sa upalama desni. Nema šta nisam probao. Prvo sam bio kod mog stomatologa koji je inače moj imenjak i drugar iz detinjstva. Prepisao mi je gingival gel i objasnio mi je kakva treba da bude moja svakodnevna dentalna higijena.

Smatram za sebe da sam izrazito odgovoran prema sebi i svom telu. Nije prošao ni jedan dan, a da nisam primenjivao njegove savete. Poboljšanje? Malo i kratkotrajno.

Kada je čovek očajan, onda mu Gugl postaje dobar drug. To sam video na svom primeru, a pre sam se uvek podsmevao tim ljudima. Nisam mogao ni da pomislim da ću i ja biti među njima.

Sramota me je da priznam, ali pratio sam čak i onaj ženski forum ana.rs ne bi li našao nečije pozitivno iskustvo. Od ispiranja usta žalfijom, do mazanja desni nekim tinkturama, pa do antiparazitnog tretmana… Ma nema šta nisam probao.

Ne kažem da nije bilo nekih boljitaka i da mi krvarenje nije prestalo u nekim periodima, ali je sve to bilo kratkog daha. Imao sam osećaj da šta god da uradim, mogu samo malo da ublažim stanje ili sprečim dalja pogoršanja.

Čim se umorim od svega i opustim samo na 2 dana, problem mi se vrati, čini mi se gori nego što je bio. Smetalo mi je kad jedem, kada perem zube,… Ako pojedem neko tvrđe meso ili slučajno malo povredim desni, odmah mi još više oteknu. Koren zuba je polako počeo da se ogoleva, i zubi su mi postali osetljivi na toplo i hladno. Zvezde sam znao da brojim u nekim trenucima kada me sevne kroz glavu bol.

 

Potraga za pravom četkicom

Kupio sam najmekše kuraproks četkice, koristio sensodin pastu. Ništa nije bilo dovoljno dobro. Guglao sam koja bi bila najbolja četkica za zube i pročitao dobre komentare za Filipsovu soničnu. Kupio sam i nju. Jesam imao osećaj da su mi zubi čistiji nego ikada pre, ali problem sa desnima nije bio rešen. Bio sam strpljiv i čekao 3 meseca da li ću videti neko poboljšanje.

Toliko sam bio besan da mi je došlo da je bacim. Nije to malo para za mene bilo u tom trenutku.

Pre 3 godine, odem ja ponovo kod mog druga stomatologa. Rekao mi je da ima neka nova nemačka medicina za zube.

Kaže da je napravljena tako da uništava bakterije u ustima. Rekao mi je i da u principu svi problemi sa zubima dolaze od bakterija koje ove obične četkice i paste ne mogu da unište, a ova može. Jeste malo skuplja od ovih drugih četkica, ali ona radi na potpuno drugom principu. Nema trljanja, što je dobro za one sa osetljivim desnima. Ovu samo prisloniš na zube, par minuta i to je to.. Košta negde oko 150-200 evra, ne znam tačno, kaže, imaš na netu, pa vidi…

Posle tog razgovora, prvo sam pomislio kako hoće da me otkači. Dosadilo mu više da mi popravlja zube za DŽ… Prijatelji smo i nikad ništa nije hteo da mi naplati, samo ponekad za materijal, a za sve ovo drugo, odemo posle na piće…

Da, pomislio sam da hoće da me otkači, pa opet razmislim, nije on takav da me pređe za nešto što košta toliko, zna da to za mene nije sića… Potražio sam na netu, pogledao još neke informacije i odlučio da naručim.

Pre nego što sam počeo da koristim Emmi-dent, na lestvici od 1 do 5 desni su mi bile, recimo, neka dvojka, trojka… Od zuba je najgori bio jedan gore levo, koji je takođe krvario… Moj drug ga je krpio dva puta pošto se i okrunio, tako da je već bio rezervisan za vađenje.

 

Moje iskustvo sa Emmi-dentom

Kad sam počeo sa Emmi-dentom, krvarenje je prestalo za nekoliko dana. Posle prve nedelje nisu mi krvarile ni desni, a ni taj zub. I tako je sve do dan danas, a koristim ga već pune 3 godine.

Nema krvarenja, onaj zub mi je i dalje tu, u nizu… U stvari, grešim. Jednom mi se ponovilo krvarenje. To je bilo krajem prošle godine. Nešto na brzinu sam otputovao na Kopaonik i zaboravim da ponesem emmi-dent. Kupim tamo neku običnu četkicu i pastu i posle par dana vidim krv u pljuvački.

Odmah sam zvao moje da mi pošalju emmi-dent brzom poštom i naravno, za 2 dana je prestalo…

 

Mogu da kažem da za ove 3 godine ni jednom nisam otišao kod mog druga u ordinaciju. Naravno, častio sam ga što mi je rekao za Emmi-dent, a viđamo se isključivo po kafićima…

 

Ovo vam pišem ne zato da bi mene neko častio kafom, već da bih nekome ko je prošao kroz golgotu kao i ja, skratio muke i pomogao mu da reši svoj problem, jer znam kako je meni bilo. Ne poželeti nikome. Voleo bih da je meni neko rekao pre za ovo, ali znam da nije ni mogao, jer tada to kod nas nije ni postojalo.

Želim vam svako dobro i brz oporavak!

 

Emmi-dent četkica za zube

Naručite Emmi-dent već sada i otarasite se upale desni i paradentoze za sva vremena!

Ovaj članak ima 0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top