Skip to content

Kako da vaše zube učinite belim i blistavim (ali stvarno)?

Kako-da-vase-zube-ucinite-belim-i-blistavim

Beli i zdravi zubi su ključni za osmeh koji pleni. A osmeh koji pleni je važan za sve drugo.

Istraživanja pokazuju da je osmeh ono što najpre uočavamo kod novog sagovornika.

Ako mislite da istraživanja greše i da su bitnije oči, kosa ili govor tela, zamislite da razgovarate sa nekim čiji osmeh otkriva žute, nepravilne zube. Šta mislite, može li divna, zanosna kosa popraviti neprijatan utisak koji ne baš tako lepi zubi ostavljaju?

 

Svi žele lep i blistav osmeh

On čini da delujemo privlačnije, otvorenije, zavodljivije, a i da se osećamo samouverenije.

Ipak, iako ga svi žele, nije ga baš lako imati.

 

 

Oko 18% ljudi priznaje da često skriva svoje zube na fotografijama. Njihov nedostatak samopouzdanja dolazi od činjenice da im je neprijatno zbog toga što su njihovi zubi izgubili belinu, a beli zubi i lep osmeh su ono što se pred sve nas postavlja kao bitan kriterijum za dobar izgled.

 

Zašto zubi gube svoju belinu?

Naši zubi menjaju svoju boju i postaju manje beli, žuti, ili čak bež boje iz dva razloga.

 

1.      Promene na površini zuba

Zbog mrlja koje se razvijaju na površini zuba (zubnoj gleđi), naši zubi postaju sve tamniji. Do ovih promena dolazi, pre svega zbog ovih 5 spoljašnjih faktora:

  • Konzumiranja kafe i čaja
  • Pušenja
  • Hrane koja sadrži šećer, skrob i kiseline (negazirani i gazirani sokovi, slatkiši, pa i voće kao što su kupine i borovnice)
  • Nedostatka pljuvačke u ustima (slabija zaštita zubne gleđi)
  • Česte upotreba antibiotika

Ovi faktori utiču na slabljenje zubne gleđi – na njoj se stvaraju mikroprostori u kojima se talože supstance koje doprinose promeni boje zuba.

 

2.      Slabljenje zubne gleđi usled starenja

Ma koliko zubna gleđ bila čvrsta, ona vremenom postaje tanja. Ispod zubne gleđi nalazi se dentin, koji je braon boje, a postaje sve vidljiviji ukoliko zubna gleđ postaje tanja. Dodatna oštećenja zubne gleđi samo mogu pogoršati stvari, ali je sigurno da i starenje i genetske predispozicije imaju značajan uticaj.

To znači da naši zubi menjaju boju i usled okolnosti koje su neizbežne.

 

 

Ipak, ova činjenica ne treba da nas obeshrabri.

Postoje stvari na koje možemo itekako da utičemo. Pravilna i odgovorna nega zuba može mnogo pomoći u tome da ih učinimo belim, da zubnu gleđ što bolje zaštitimo i time obezbedimo sebi lep i blistav osmeh koji će trajati dugo.

 

Kako vratiti i/ili sačuvati belinu zuba?

Iako na tržištu  možete pronaći brojne proizvode za izbeljivanje zuba u kućnim uslovima, budite vrlo oprezni. Ovi preparati najčešće sadrže mikrogranule za izbeljivanje. Prilikom njihove upotrebe bi trebalo da se obavezno posavetujete sa stomatologom, budući da te sitne čestice deluju mehanički na zubnu gleđ, čime je mogu dodatno oslabiti ili oštetiti.

Tako rizikujete da, zarad eventualnog trenutnog poboljšanja, dugoročno nanesete još veću štetu zubnoj gleđi.

Ne verujte u rešenja preko noći, ma koliko ona primamljivo zvučala!

Potražite rešenje koje će, ne samo omogućiti prirodno beljenje vaših zuba, već garantovati i zaštitu zubne gleđi. To je jedini način da postignete dugoročno bele zube kakve ste oduvek želeli.

 

1.      Krenite od početka

Neka vam briga o zdravlju i lepoti vaših zuba uvek bude prioritet. Pokušajte,  najpre, da obratite pažnju na namirnice koje najčešće konzumirate. Potrudite se da smanjite unos namirnica koje mogu ugroziti zdravlje vaših zuba.

2.      Ukoliko ste u mogućnosti, perite zube posle svakog obroka

Ovo je odličan način da sprečite zadržavanje skroba ili šećera na vašim zubima, sprečite nastanak plaka i dalji razvoj dentalnih oboljenja. Ukoliko higijenu zuba obavljate na pravi način, značajno smanjujete opasnost od toga da vaši zubi izgube svoju belinu.

 

3.      Izbegavajte previše grube četkice za zube koje mogu oštetiti zubnu gleđ

Zubna gleđ, ma koliko čvrsta bila, može lako da se ošteti usled neadekvatnog čišćenja. Jedan od načina je korišćenje previše grubih pokreta i mehaničkog pritiska.

Rešenje koje vam treba je potpuno, a ipak neagresivno čišćenje zuba. Pogledajte našu ponudu Emmi-dent ultrazvučnih četkica za zube i uverićete se da je takvo čišćenje moguće pronaći. Zahvaljujući utrazvučnoj tehnologiji, ove četkice omogućavaju čišćenje zuba bez agresivnih pokreta i bez trljanja, a ujedno obezbeđuju potpuno uklanjanje bakterija.

Ono što dobijate je – stalna nega vaše zubne gleđi i potpuna čistoća.

 

4.      Pažljivo birajte pastu za zube

Paste za zube često sadrže abrazivna sredstva koja oštećuju zubnu gleđ. Zato je odabir prave paste za zube vrlo bitan. Predlažemo posebnu Emmi-dent ultrazvučnu pastu za zube koja, zajedno sa Emmi-dent ultrazvučnom četkicom za zube omogućava stvaranje nano-mehurića. Ovi mehurići prodiru u najsitnije razmake između zuba, uklanjaju bakterije, a, u isto vreme, štite vašu zubnu gleđ.

Kombinacijom Emmi-dent četkice i paste za zube dobijate uklanjanje bakterija i iz najmanjih šupljina, procepa i zubnih džepova, potpunu zaštitu za vašu zubnu gleđ i uklanjanje obojenosti zuba do koje je došlo zbog namirnica koje unosite.

 

5.      Ne zaboravite koliko su zdravi i beli zubi bitni za vaše celokupno zdravlje, vašu sreću i vaše samopouzdanje

Često smo skloni tome da zanemarimo brigu o svojim zubima i da probleme rešavamo tek kada do njih dođe. Ipak, nikada nije kasno da to promenimo. Pravilnom i redovnom negom zuba, odabirom najefikasnije nege za njih, sebi obezbeđujemo mir i zadovoljstvo.

Zato ne zanemarite značaj lepog osmeha i zdravih zuba. Posvetite im punu pažnju i savršenu negu. Budite srećni zbog toga svaki put kada se nasmešite, jer znate da ne morate da skrivate svoje zube.

Ukoliko želite da postignete ili sačuvate zdrav i blistav osmeh, Emmi-dent ultrazvučna četkica za zube predstavlja najefikasnije revolucionarno rešenje na našem tržištu. Ona vam pokazuje da su stvarno blistavi, zdravi i beli zubi lako dostižni.

Ovaj članak ima 0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top