Skip to content

Kako da naviknete svog ljubimca na pranje zuba u 3 koraka

Ako je vaš ljubimac već uveliko naviknut da na čišćenje zuba, ne morate trošiti vreme i dalje čitati ovaj tekst.

Međutim, ako vaš ljubimac nije baš oduševljen idejom pranja zuba, onda ste na pravom mestu – dobrodošli u klub onih čiji ljubimci beže čim ugledaju četkicu za zube.

Pranje zuba ne smete zanemariti

Briga o higijeni zuba vašeg ljubimca bitna je koliko i briga o vašim zubima – zdravi i negovani zubi i desni pomažu da se izbegnu brojna dentalna oboljenja i unapređuju zdravlje vašeg ljubimca u celosti.

No, baš zato što naši ljubimci ne uživaju previše u pranju zuba, vlasnici često odustanu od toga ili peru zube svojim ljubimcima vrlo retko.

Nemojte to raditi. Ma koliko da volite svog ljubimca i ma koliko vam bilo mrsko da ga izlažete radnji koja mu ne prija – nemojte odustajati.

Jednom kada naviknete vašeg ljubimca na pranje zuba, značajno ste uvećali šanse da on do kraja života sačuva zdrave zube i izbegne paradentozu i druga dentalna oboljenja.

Zašto naši ljubimci ne vole pranje zuba?

Naši ljubimci negoduju iz više razloga, a neke od njih sigurno možete pretpostaviti.

Nedostatak navike

Istini za volju, niko na svetu ne voli da im se petlja po unutrašnjosti usne duplje. Tim pre što je pranje zuba proces na koji naši ljubimci nisu prirodno niti evolutivno naviknuti – to je nešto što dolazi sa našom brigom o njima i njima je taj proces jednostavno nepoznat.

Otud ćete sigurno naići na otpor, makar za vreme prvih nekoliko pranja zuba.

Savet? Sa navikavanjem na pranje zuba krenite što pre, dok je vaš ljubimac još vrlo mlad. Ne samo da će se tako brže navići, već će lakše prihvatiti pranje zuba kao nešto što je sastavni deo njihove svakodnevnice.

Pranje zuba može biti i bolno

Pokreti četkicom, trljanje zuba i desni lako uznemire naše ljubimce. Vrlo je tanka linija između nežnog pranja zuba i pranja zuba koje im smeta.

Ovo je problem na koji ćete sigurno naići ako vaš ljubimac ima upalu desni. Sve i da niste primetili da su desni otečene ili naglašeno crvene, sigurno primećujete da nešto nije u redu kada, prilikom pranja zuba, vaš krzneni prijatelj, bolno sklanja glavu i beži od četkice.

Savet? Potražite način da vašem ljubimcu perete zube uz što manje pokreta kako biste mu naneli što manje boli.

Ukus paste za zube

Iako proizvođači pasti za zube za kućne ljubimce nastoje da ponude paste koje ukusom podsećaju na hranu koju ljubimci vole, često se desi da omaše i da taj ukus ipak ne prija. Prejak ili jednostavno neprijatan ukus paste za zube može pretvoriti pranje zuba u pravu noćnu moru.

Savet? Isprobavajte različite paste i potražite pastu za zube koja vašem ljubimcu odgovara. Specijalna Emmi-pet ultrazvučna pasta za zube ima blag ukus koji odgovara svakom ljubimcu. Pored toga, ova pasta za zube ne sadrži apsolutno nikakve abrazivne sastojke, pa sigurno štiti zubnu gleđ i čuva zdravlje zuba vašeg ljubimca.

U kombinaciji sa Emmi-pet četkicama za zube, ova pasta proizvodi nano-mehuriće koji dopiru do najskrivenijih šupljina u ustima vašeg ljubimca i uništavaju sve bakterije.

I? Kako ih navići na pranje zuba?

Ma koliko vam se činilo teškim, proces navikavanja kućnog ljubimca na pranje zuba može biti vrlo jednostavan. Bitno je samo da se naoružate ljubavlju i pravom opremom.

Upoznajte ih sa procesom

Kao što smo rekli, to ćete najbolje uraditi ako ih počnete navikavati na pranje zuba dok su još sasvim mali.

Ono što uvek daje rezultate je kratak tretman prstima.

Umesto da odmah krenete sa četkicom za zube, najpre smireno i lagano masirajte desni svog ljubimca prstima.

Ovo, naravno, ne može oprati zube, ali će definitivno biti od velike koristi za navikavanje na tretman usne duplje. Pored toga, tim činom ćete staviti do znanja vašem prijatelju da mu želite dobro i zbog toga će, kada mu budete stavili četkicu za zube u usta, imati puno poverenje u vas.

Odaberite pravu četkicu za zube

Ovo je presudan korak u navikavanju vašeg ljubimca na pranje zuba. Prevelika i pregruba četkica vam sigurno značajno otežava posao.

Ali ako odaberete četkicu posebno dizajniranu za kućne ljubimce, onda ste već na pola puta do uspešnog navikavanja.

Takva je Emmi-pet ultrazvučna četkica za zube. Ove četkice predviđene su specijalno za kućne ljubimce i oni ih lako prihvataju i brzo zavole – pogotovo što nema trljanja, pa nema bola i što nema zvuka ni vibracija, pa nema ni stresa.

Glavom četkice najpre blago masirajte vilicu vašeg ljubimca spolja. Tako se vaš prijatelj upoznaje sa četkicom i mnogo je spremniji za pranje zuba.

Poštedite vašeg ljubimca stresa

Ovo je lakše nego što mislite.

Kada pomislite na navikavanje ljubimca da pere zube, sigurno vidite sliku svog krznenog prijatelja kako beži, otima se i negoduje, dok vi pokušavate da mu istrljate zube.

To može da bude stresno i za njega i za vas.

Ipak, postoji daleko jednostavniji način – pranje zuba bez pokreta i trljanja.

Možda vam se to čini nemogućim, ali Emmi-pet ultrazvučne četkice za zube upravo takvo pranje zuba omogućavaju.

Dovoljno je da nežno prislonite četkicu na zube svog ljubimca, a ultrazvučni talasi uklanjaju sve bakterije i pružaju sveobuhvatnu negu i zaštitu.

A bez trljanja, vaš ljubimac toliko brzo zavoli pranje zuba, da to vreme koristiti za malu, prijatnu dremku.

Pored toga, pranje zuba ovom četkicom je savršeno efikasno i delotvorno, upravo zato što primena ultrazvuka garantuje ono što druge čektice za zube ne mogu – stoprocentno uklanjanje bakterija, površinsku i dubinsku negu desni uz prijatnu mikro-masažu.

Nemojte čekati

Što pre počnete – lakše svog ljubimca navikavate na pranje zuba.

A što pre nabavite Emmi-pet četkice za zube za kućne ljubimce, pre počinjete sa revolucionarnom negom zuba kakvu do sada niste mogli da pružite svom ljubimcu.

Zato saznajte sve o četkicama za zube koje naši ljubimci jednostavno obožavaju i započnite vrhunsku negu zuba vašeg najboljeg prijatelja što pre!

Ovaj članak ima 0 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Back To Top